''Orlovi'': Neće biti lako, Rio je šansa generacije!

Srpski košarkaši složni su u oceni da naša reprezentacija ima odličnu šansu da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Riju, koju ne sme da ispusti.

Košarka 28.01.2016 | 20:30
''Orlovi'': Neće biti lako, Rio je šansa generacije!

Srbija će se za olimpijsku vizi u „Kombank areni“ od 4. do 9. jula boriti sa selekcijama Angole, Portorika, Japana, Češke i Letonije, a samo pobednik kvalifikacionog turnira naći će se u Brazilu.

Izabranici Aleksandra Đorđevića će u podgrupi igrati sa Angolom i Portorikom, a centar Miroslav Raduljica kaže da saigrači i on moraju da budu oprezni.

„Grupa je teška, iako možda imena protivnika nisu zvučna i atraktivna nikako ne smemo da se opustimo ili da nekoga potcenimo. Na nama je da se dobro spremimo i izborimo plasman na Olimpijske igre jer je ova generacija zaslužila da igra u Riju i to bi bila kruna ovog ciklusa koji je počeo u Madridu 2014. Verujem da će ’Kombank Arena’ biti krcata i da ćemo uz podršku sjajnih navijača ostvariti zacrtani cilj“, rekao je Raduljica, koji se zahvalio ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije što su se izborili za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Bogdan Bogdanović smatra da je jasno da su ’Orlovi’ favoriti, ali da niko u timu nema problem sa tim statusom.

„Nema tu neke posebne priče, sve je sada na nama. Favoriti smo i od toga ne bežimo, ali ne bi trebalo da se napravi neka svadbarska atmosfera kao da smo već obezbedili plasman na Olimpijske igre. Treba da se fokusiramo i maksimalno koncentrišemo na te mečeve. Bože zdravlja, samo da svi budemo zdravi“, poručuje Bogdanović.

Nikola Kalinić je istakao da na prvi pogled žreb deluje povoljan po njegov tim.

„Izbegli smo najjače ekipe, mada i nije moglo da nam bude mnogo teško jer je žreb bio poludirigovan. Bez obzira na to, ne smemo ni u kom slučaju da se opuštamo i mislimo da je gotovo i da smo se već plasirali na Olimpijske igre. Pune tribine ’Arene’ će nam biti još jedan motiv i dodatni podstrek za što bolje igre. Verujem da ćete nas u avgustu gledati u Riju. Dakle, znamo šta treba da uradimo u Beogradu, pred svojim navijačima“, naglasio je Kalinić.

Još jedan vlasnik svetskog srebra iz 2014. Marko Simonović upozorava da manje zvulna imena rivala u našoj grupi ne ostavljaju nikakav prostor komociji.

„Grupa je dobra, sa možda malo manje atraktivnim protivnicima, ali je, u svakom slučaju, tako bolje jer samo jedan tim ide u Rio. Imamo dobre šanse, domaćini smo, favoriti. Ipak, ni jednog momenta ne smemo da se opustimo, jer ni jedan ekipa u Beograd neće doći sa belom zastavom. Češka i Letonija su letos na Evropskom prvenstvu pokazale da poseduju veliki kvalitet. Portoriko je bio učesnik na poslednja tri olimpijska turnira zaredom, tako da su i oni sigurno ozbiljni i tražiće svoju šansu. Angola je prvak Afrike, što značio da vrede. Jedino o Japanu nemam informacije. Zaista ne mislim da nas čeka lagan posao. ’Arena’će, bez sumnje, biti prepuna, interesovanje će sigurno biti veliko. Navijači nam uvek daju dodatnu energiju i mnogo će nam pomoći. Voleo bih da zajedno završimo ovaj veliki posao“, istakao je Simonović.

Iskusni bek našeg nacionalnog tima Dragan Milosavljević deli mišljenje saigrača.

„Sigurno je dobra stvar što se kvalifikacioni turnir igra u Srbiji. Puno će nam značiti podrška publike, ali to ne sme da nas optereti već da nam da dodatno samopouzdanje i agresivnost. Iako smo favoriti, svaku utakmicu treba da odigramo maksimalno ozbiljno i angažovano. Sigurno da će biti teško, ali svi očekujemo plasman u Rio što je i bio glavni cilj, postavljen još prošlog leta“, zaključuje Milosavljević.

Komentari / 0

Ostavite komentar