Фед Куп: Јелена предводи Србију против Шпаније!

Селектор српског Фед куп тима Татјана Јечменица Јевтић објавила је имена четири играчице који ће се супротставити екипи Кончите Мартинез у 1. колу Светске Б групе. Јелена Јанковић, најбоља српска тенисерка, предводиће репрезентацију Србије против Шпаније у Краљеву у првом колу Фед Купа Светске Б групе.

Тенис 28.01.2016 | 19:00
Фед Куп: Јелена предводи Србију против Шпаније!

Тенисерке Србије ће 6. и 7. фебруара у Краљеву угостити селекцију Шпаније у првом колу Светске Б групе Фед купа.

Србију ће на том мечу представљати четири играчице.

Селектор српског тима Татјана Јечменица Јевтић одлучила се за Јелену Јанковић (22. на WТА листи), Бојану Јовановски (84. играчица света), Ивана Јоровић (185. на WТА листи) и Нину Стојановић, која је тренутно 368. тенисерка планете.

На мечу против Шпаније неће играти Ана Ивановић, која је још раније отказала наступ, али нема ни имена Александре Крунић, упркос томе што је прошле године била најзаслужнија за повратак Србије у виши ранг такмичења.

Она је у 2015. у дуелима Евроафричке зоне и касније у плеј-офу остварила укупно седам победа и само један пораз.

У одлучујућем дуелу против Парагваја за повратак у Светску Б групу готово сама је донела победу Србији. Добила је два сингла, а затим и меч у дублу са Ивановом Јоровић.

Први рекет Србије у Краљеву биће Јелена Јанковић, која би тако требало да званично одигра први меч за национални тим после три и по године паузе. Она је после изгубљеног финала 2012. у Прагу од Чешке наговестила да се повлачи из репрезентације, али је ипак била присутна на последњем мечу у априлу прошле године у Новом Саду, против Парагваја за повратак у Светску Б групу. Јелена је тада била званично на списку играчица, али није одиграла ниједан меч због повреде.

На другој страни, Шпанија, која има пет трофеја у Фед купу, најавила је да ће у Краљево допутовати у најјачем саставу.

Такмичење у Краљеву стартује 6. фебруара од 13 часова, када ће бити одиграна два сингла, а дан касније на програму су два сингла, а потом дубл меч.

Победник меча Србија - Шпанија ће играти у априлу са пораженима из прве рунде Светске групе у плеј-офу за улазак у најелитније друштво, док ће се поражени тим борити за опстанак у Светској Б групи.

Коментари / 0

Оставите коментар