Fed Kup: Jelena predvodi Srbiju protiv Španije!

Selektor srpskog Fed kup tima Tatjana Ječmenica Jevtić objavila je imena četiri igračice koji će se suprotstaviti ekipi Končite Martinez u 1. kolu Svetske B grupe. Jelena Janković, najbolja srpska teniserka, predvodiće reprezentaciju Srbije protiv Španije u Kraljevu u prvom kolu Fed Kupa Svetske B grupe.

Tenis 28.01.2016 | 19:00
Fed Kup: Jelena predvodi Srbiju protiv Španije!

Teniserke Srbije će 6. i 7. februara u Kraljevu ugostiti selekciju Španije u prvom kolu Svetske B grupe Fed kupa.

Srbiju će na tom meču predstavljati četiri igračice.

Selektor srpskog tima Tatjana Ječmenica Jevtić odlučila se za Jelenu Janković (22. na WTA listi), Bojanu Jovanovski (84. igračica sveta), Ivana Jorović (185. na WTA listi) i Ninu Stojanović, koja je trenutno 368. teniserka planete.

Na meču protiv Španije neće igrati Ana Ivanović, koja je još ranije otkazala nastup, ali nema ni imena Aleksandre Krunić, uprkos tome što je prošle godine bila najzaslužnija za povratak Srbije u viši rang takmičenja.

Ona je u 2015. u duelima Evroafričke zone i kasnije u plej-ofu ostvarila ukupno sedam pobeda i samo jedan poraz.

U odlučujućem duelu protiv Paragvaja za povratak u Svetsku B grupu gotovo sama je donela pobedu Srbiji. Dobila je dva singla, a zatim i meč u dublu sa Ivanovom Jorović.

Prvi reket Srbije u Kraljevu biće Jelena Janković, koja bi tako trebalo da zvanično odigra prvi meč za nacionalni tim posle tri i po godine pauze. Ona je posle izgubljenog finala 2012. u Pragu od Češke nagovestila da se povlači iz reprezentacije, ali je ipak bila prisutna na poslednjem meču u aprilu prošle godine u Novom Sadu, protiv Paragvaja za povratak u Svetsku B grupu. Jelena je tada bila zvanično na spisku igračica, ali nije odigrala nijedan meč zbog povrede.

Na drugoj strani, Španija, koja ima pet trofeja u Fed kupu, najavila je da će u Kraljevo doputovati u najjačem sastavu.

Takmičenje u Kraljevu startuje 6. februara od 13 časova, kada će biti odigrana dva singla, a dan kasnije na programu su dva singla, a potom dubl meč.

Pobednik meča Srbija - Španija će igrati u aprilu sa poraženima iz prve runde Svetske grupe u plej-ofu za ulazak u najelitnije društvo, dok će se poraženi tim boriti za opstanak u Svetskoj B grupi.

Komentari / 0

Ostavite komentar