Илић о Живковићу: Мени је све ово ненормално!

Капитен Партизана Саша Илић поручио је Андрији Живковићу да мисли и на клуб када буде доносио одлуку о својој будућности.

Фудбал 28.01.2016 | 15:20
Илић о Живковићу: Мени је све ово ненормално!

О томе где ће Живковић наставити каријеру се прича већ дуже време, а ситуација је веома компликована.

Младом фудбалеру уговор са ’црно-белима’ истиче на лето, а у случају да ове зиме не промени средину или не продужи уговор, клуб ће морати да плати најмање два и по милиона евра одштете менаџеру Пинију Захавију.

С друге стране, Захавијевом фонду су истекла сва власничка права према младом фудбалеру, па само он и његова породица одлучују о томе где ће играти на пролеће, а и у будућности.

„Андрија је ако не најбољи, онда један од најбољих фудбалера Партизана у претходном периоду. Међутим, то му не даје за право да се овако понаша“, рекао је Илић после јутарњег тренинга на припремама у Никозији, преноси „Моцартспорт“, „Ако су тачне одређене информације, које сам чуо од људи из клуба, сматрам да је некоректно да Жиле не прихвати једну од две опције које су му преостале – да сада продужи уговор или оде у иностранство, а Партизан на основу тога добије новац и проценте“.

Илић је истакао да не бира стране у сукобу између управе клуба и породице Живковић, али да размишља само о добру Партизана,.

„Причам као Андрији саиграч, испред екипе, која му је много тога пружила и верујем да је, између осталог, захваљујући нама стигао до овог играчког статуса. Не могу ја да га саветујем јер је дечко пунолетан, има родитеље и менаџере и са те стране му желим сву срећу. Једино не бих хтео да дође у ситуацију у коју ни он, а ни ми из тима и клуба, не бисмо желели, јер је изузетно добар играч“, нагласио је Илић, „На основу онога што читам, мени је ово што се дешава непојмљиво. Никад се раније у Партизану тако нешто није збивало. Знам да се времена променила, али сам уверен да момци који прођу нашу омладинску школу гаје велику емоцију према клубу. То није изузетак ни кад је реч о Андрији. Знам, није му лако, али не знам који је његов мотив да све ово не уради. Желим да се ово што пре реши, јер му фудбалски сигурно не иде у корист“.

Капитен Партизана је истакао да ако икада буде радио у Хумској, ситуације сличне садашњој са Живковићем се неће дешавати.

„Са Живковићем сам о овоме причао једном, из најбоље могуће намере сам му објаснио да буде свестан величине Партизана. Не терам ни своју децу да раде неке ствари, а камоли њега, пунолетан је. Као играч и момак који је прошао нашу омладинску школу, сматрам да је ово ненормално. Мени нејасно“, нагласио је Илић, „Сада сам и даље само играч, међутим, кад завршим каријеру, а при њеном сам крају, размишљам да останем у клубу. Ако тако буде, тврдим да се овакве ствари неће дешавати. Нису пријатне ни за играча, ни за Партизан. Андрији желим да своју причу заврши на најбољи могући начин. Пунолетан је и паметан момак, мора да схвати да он одлучује, уз сагласност родитеља и менаџера. Да размишља о фудбалу. Новац не би требало да му буде пресудан. То је неморално“.

Коментари / 0

Оставите коментар