Ilić o Živkoviću: Meni je sve ovo nenormalno!

Kapiten Partizana Saša Ilić poručio je Andriji Živkoviću da misli i na klub kada bude donosio odluku o svojoj budućnosti.

Fudbal 28.01.2016 | 15:20
Ilić o Živkoviću: Meni je sve ovo nenormalno!

O tome gde će Živković nastaviti karijeru se priča već duže vreme, a situacija je veoma komplikovana.

Mladom fudbaleru ugovor sa ’crno-belima’ ističe na leto, a u slučaju da ove zime ne promeni sredinu ili ne produži ugovor, klub će morati da plati najmanje dva i po miliona evra odštete menadžeru Piniju Zahaviju.

S druge strane, Zahavijevom fondu su istekla sva vlasnička prava prema mladom fudbaleru, pa samo on i njegova porodica odlučuju o tome gde će igrati na proleće, a i u budućnosti.

„Andrija je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih fudbalera Partizana u prethodnom periodu. Međutim, to mu ne daje za pravo da se ovako ponaša“, rekao je Ilić posle jutarnjeg treninga na pripremama u Nikoziji, prenosi „Mocartsport“, „Ako su tačne određene informacije, koje sam čuo od ljudi iz kluba, smatram da je nekorektno da Žile ne prihvati jednu od dve opcije koje su mu preostale – da sada produži ugovor ili ode u inostranstvo, a Partizan na osnovu toga dobije novac i procente“.

Ilić je istakao da ne bira strane u sukobu između uprave kluba i porodice Živković, ali da razmišlja samo o dobru Partizana,.

„Pričam kao Andriji saigrač, ispred ekipe, koja mu je mnogo toga pružila i verujem da je, između ostalog, zahvaljujući nama stigao do ovog igračkog statusa. Ne mogu ja da ga savetujem jer je dečko punoletan, ima roditelje i menadžere i sa te strane mu želim svu sreću. Jedino ne bih hteo da dođe u situaciju u koju ni on, a ni mi iz tima i kluba, ne bismo želeli, jer je izuzetno dobar igrač“, naglasio je Ilić, „Na osnovu onoga što čitam, meni je ovo što se dešava nepojmljivo. Nikad se ranije u Partizanu tako nešto nije zbivalo. Znam da se vremena promenila, ali sam uveren da momci koji prođu našu omladinsku školu gaje veliku emociju prema klubu. To nije izuzetak ni kad je reč o Andriji. Znam, nije mu lako, ali ne znam koji je njegov motiv da sve ovo ne uradi. Želim da se ovo što pre reši, jer mu fudbalski sigurno ne ide u korist“.

Kapiten Partizana je istakao da ako ikada bude radio u Humskoj, situacije slične sadašnjoj sa Živkovićem se neće dešavati.

„Sa Živkovićem sam o ovome pričao jednom, iz najbolje moguće namere sam mu objasnio da bude svestan veličine Partizana. Ne teram ni svoju decu da rade neke stvari, a kamoli njega, punoletan je. Kao igrač i momak koji je prošao našu omladinsku školu, smatram da je ovo nenormalno. Meni nejasno“, naglasio je Ilić, „Sada sam i dalje samo igrač, međutim, kad završim karijeru, a pri njenom sam kraju, razmišljam da ostanem u klubu. Ako tako bude, tvrdim da se ovakve stvari neće dešavati. Nisu prijatne ni za igrača, ni za Partizan. Andriji želim da svoju priču završi na najbolji mogući način. Punoletan je i pametan momak, mora da shvati da on odlučuje, uz saglasnost roditelja i menadžera. Da razmišlja o fudbalu. Novac ne bi trebalo da mu bude presudan. To je nemoralno“.

Komentari / 0

Ostavite komentar