АО - Раонић о Марију: Ко први уђе у комфорну зону...

Канадски тенисер Милош Раонић рекао је да је пласман у полуфинале Аустралијан Опена за њега прилика за искупљење за његово претходно Грен слем финале.

Тенис 28.01.2016 | 18:20
АО - Раонић о Марију: Ко први уђе у комфорну зону...

Раонић ће се у борби за финале на првом Грен слему сезоне састати са Британцем Ендијем Маријем, а у четвртфиналу је славио против Гаела Монфиса из Француске са 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

„Осећам се сјајно, одрадио сам све како треба. Чак и у другом сету, пре Монфисовог брејка, имао сам прилике, али је он узвратио одличним сервисом. Стварао сам шансе и искористио сам већи број њих, а потом сам користио то што сам водио“, рекао је Раонић.

Пре сусрета који је заказан за петак, Канађанин рођен у Подгорици је само једном стигао до полуфинала на највећим турнирима на свету – на Вимблдону 2014, када је у три сета поражен од Роџера Федерера

„Када погледате ширу слику, пласман у полуфинале је позитивна ствар. Само по себи, то је велика прилика за мене. Имао сам разочаравајуће полуфинале пре две године и сада желим да преокренем ситуацију и дам себи нову шансу, са већим искуством јер верујем да сам бољи играч него што сам био тад“, нагласио је Раонић.

На питање шта ће одлучити његов дуел са Маријем, Раонић је одговорио:

„Мораћу да се присетим нашег последњег меча, на завршном Мастерсу у Лондону, али и оног који смо одиграли на УС Опену. Када погледам уназад, схватам да сам стално пратио шта он ради. Када погледам где смо обојица били пре 14 месеци, много се променило и верујем да смо напредовали много. Знам шта бих волео да променим, како да користим своју игру, а сигуран сам да ће и он покушати да мало промени своју игру. Мислим да ће у тој трци најважније бити ко ће први ући у своју комфорну зону“.

Коментари / 0

Оставите коментар