AO - Raonić o Mariju: Ko prvi uđe u komfornu zonu...

Kanadski teniser Miloš Raonić rekao je da je plasman u polufinale Australijan Opena za njega prilika za iskupljenje za njegovo prethodno Gren slem finale.

Tenis 28.01.2016 | 18:20
AO - Raonić o Mariju: Ko prvi uđe u komfornu zonu...

Raonić će se u borbi za finale na prvom Gren slemu sezone sastati sa Britancem Endijem Marijem, a u četvrtfinalu je slavio protiv Gaela Monfisa iz Francuske sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

„Osećam se sjajno, odradio sam sve kako treba. Čak i u drugom setu, pre Monfisovog brejka, imao sam prilike, ali je on uzvratio odličnim servisom. Stvarao sam šanse i iskoristio sam veći broj njih, a potom sam koristio to što sam vodio“, rekao je Raonić.

Pre susreta koji je zakazan za petak, Kanađanin rođen u Podgorici je samo jednom stigao do polufinala na najvećim turnirima na svetu – na Vimbldonu 2014, kada je u tri seta poražen od Rodžera Federera

„Kada pogledate širu sliku, plasman u polufinale je pozitivna stvar. Samo po sebi, to je velika prilika za mene. Imao sam razočaravajuće polufinale pre dve godine i sada želim da preokrenem situaciju i dam sebi novu šansu, sa većim iskustvom jer verujem da sam bolji igrač nego što sam bio tad“, naglasio je Raonić.

Na pitanje šta će odlučiti njegov duel sa Marijem, Raonić je odgovorio:

„Moraću da se prisetim našeg poslednjeg meča, na završnom Mastersu u Londonu, ali i onog koji smo odigrali na US Openu. Kada pogledam unazad, shvatam da sam stalno pratio šta on radi. Kada pogledam gde smo obojica bili pre 14 meseci, mnogo se promenilo i verujem da smo napredovali mnogo. Znam šta bih voleo da promenim, kako da koristim svoju igru, a siguran sam da će i on pokušati da malo promeni svoju igru. Mislim da će u toj trci najvažnije biti ko će prvi ući u svoju komfornu zonu“.

Komentari / 0

Ostavite komentar