Коларијум умјесто соларијума

Да ли знате шта је коларијум? Не, није у питању соларијум, са штетним УВ зрацима који убрзавају старење коже

Мода и љепота 27.01.2016 | 09:09
Коларијум умјесто соларијума

Да ли знате шта је коларијум? Не, није у питању соларијум, са штетним УВ зрацима који убрзавају старење коже. Лампе у коларијумској кабини емитују инфрацрвену светлост која подстиче стварање колагена. Благотворно делује и на зглобове, лимфни систем, одстрањује сувишну воду из организма, целулит и масне наслаге. Регенерише ткива, ублажава напетост у мишићима, убрзава детоксикацију. Ако се редовно користи, подмлађује лице и тело, тврди Катарина Спасојевић Мишић, доктор биохемије.

- Температура је од 50 до 60 степени, а борави се 20 до 30 минута. У кабини је пожељно да се пије вода или чај. Светлост продире 10 милиметара испод коже и загрева најдубље органе и ткива, капилари се шире и почиње елиминација скривених отрова. Пријатна топлота продире дубоко у зглобове, кожу, мишиће, убрзава циркулацију и снабдевање ткива и органа кисеоником. Пошто дубински делује, количина и интензитет знојења три пута су већи него у класичним саунама, а дисање није напорно и то позитивно делује на имунолошки систем, кожу, целулит, пробаву. Коларијумска топлота подстиче изградњу костију и метаболизам, регулише крвни притисак, делује позитивно на енергетске центре, релаксира - истиче саговорница "Живота плус".

Ако тело не добија довољно сунчевих зрака, временом постајемо болесни и депресивни, па је зима идеална за боравак у коларијуму.

- Иста технологија загревања користи се у инкубаторима за новорођенчад и у физикалној рехабилитацији. Коларијумско зрачење подстиче лучење ендорфина, хормона среће, па поправља расположење и ослобађања од емоционалне и нервне напетости, помаже код несанице. Нарочито се препоручује код спортских повреда, болова у зглобовима и мишићима, хроничног умора, честих главобоља и депресије - каже Катарина.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар