Kolarijum umjesto solarijuma

Da li znate šta je kolarijum? Ne, nije u pitanju solarijum, sa štetnim UV zracima koji ubrzavaju starenje kože

Moda i ljepota 27.01.2016 | 09:09
Kolarijum umjesto solarijuma

Da li znate šta je kolarijum? Ne, nije u pitanju solarijum, sa štetnim UV zracima koji ubrzavaju starenje kože. Lampe u kolarijumskoj kabini emituju infracrvenu svetlost koja podstiče stvaranje kolagena. Blagotvorno deluje i na zglobove, limfni sistem, odstranjuje suvišnu vodu iz organizma, celulit i masne naslage. Regeneriše tkiva, ublažava napetost u mišićima, ubrzava detoksikaciju. Ako se redovno koristi, podmlađuje lice i telo, tvrdi Katarina Spasojević Mišić, doktor biohemije.

- Temperatura je od 50 do 60 stepeni, a boravi se 20 do 30 minuta. U kabini je poželjno da se pije voda ili čaj. Svetlost prodire 10 milimetara ispod kože i zagreva najdublje organe i tkiva, kapilari se šire i počinje eliminacija skrivenih otrova. Prijatna toplota prodire duboko u zglobove, kožu, mišiće, ubrzava cirkulaciju i snabdevanje tkiva i organa kiseonikom. Pošto dubinski deluje, količina i intenzitet znojenja tri puta su veći nego u klasičnim saunama, a disanje nije naporno i to pozitivno deluje na imunološki sistem, kožu, celulit, probavu. Kolarijumska toplota podstiče izgradnju kostiju i metabolizam, reguliše krvni pritisak, deluje pozitivno na energetske centre, relaksira - ističe sagovornica "Života plus".

Ako telo ne dobija dovoljno sunčevih zraka, vremenom postajemo bolesni i depresivni, pa je zima idealna za boravak u kolarijumu.

- Ista tehnologija zagrevanja koristi se u inkubatorima za novorođenčad i u fizikalnoj rehabilitaciji. Kolarijumsko zračenje podstiče lučenje endorfina, hormona sreće, pa popravlja raspoloženje i oslobađanja od emocionalne i nervne napetosti, pomaže kod nesanice. Naročito se preporučuje kod sportskih povreda, bolova u zglobovima i mišićima, hroničnog umora, čestih glavobolja i depresije - kaže Katarina.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar