Мигрантима забрањен улаз на базен

Управа градског базена у Медлингу покрај Беча забранила је улаз особама мигрантског порекла, преносе данас аустријски медији.

Свијет 26.01.2016 | 10:25
Мигрантима забрањен улаз на базен

Упуство које је на улаз окачио Роберт Мајер шеф базена и одборник Народне партије Аустрије (ОВП) указује се да особе мигрантског порекла не смеју саме да уђу у базен, већ само уз пратњу неке друге особе.

Социјалистичка омладина на то је одмах реаговала и упитала "Ако сам Аријевац могу ли на базен у Медлинг", или "Колико тамно сме да буде боја моје коже да би ме особље базена пустило да уђем".

Директор базена објаснио је да је, када је написао "људи мигрантског порекла", пре свега мислио на малолетне избеглице.

Према његовим речима запослени на базену не могу избеглицама тинејџерима, зато што не знају довољно немачки, да објасне правила.

"Ти људи", како је додао, малтретирају запослене, али и улазе у свлачионице за жене, те носе на базену гардеробу коју користе на улици.

Исто тако, казао је, покушали су да оштете аутомате.

Мајер је додао да има поверење у своје запослене да ће његово наређење исправно применити.

На друштвеним мрежама ово писмо наишло је на оштру критику, а многи Аустријанци страног порекла, питају се да ли могу на базен, или ће можда због њиховог порекла или изгледа бити онемогућени да пливају.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

лол

26.01.2016 09:33

На жалост овако су се и наши исељеници са ових простора(све нације)понашали на почетку досељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

26.01.2016 10:28

Ста це избјеглице у базену? Или су избјеглице или су туристи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гого

26.01.2016 10:45

Фасисти остају фасисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

26.01.2016 11:16

У Бањалуци. Излазим из хипермаркета. На улазним вратима срећем двоје избјеглица, мајка, стара можда око 30 година, са дјететом старим око 7 до 10 година. Препиру се. Мала нешто хоће а мајка се не слаже. Мала, колико је могла, снажно пљуну матер. Мајка се на то ни не осврну. Очито да је навикла на такво понашање свог дјетета. Е видиш то нема ни овдје код нас, а камоли у Аустрији. Додатно моје питање: А што сви хоће и иду код фашиста?

Name

...

26.01.2016 14:51

Како знас да су избјеглице. Писе им на целу.

Name

#

27.01.2016 00:24

Радије ми одговори што сви хоће да иду код фашиста.

Name

Масха

26.01.2016 15:18

Добро су и поступили,ако су избјеглице нека се тако и понашају,а не да буду пречи од људи који тамо живе годинама. Реда и културе код њих сигурно нема,не треба их пустити да харају по Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даидза

26.01.2016 16:09

Сасвим исправно,исти проблем је у Сведским базенима,вецина не зна пливати а не разумију језик и то ствара сресну ситуацију за радно особље,не ради се уопсте о некој дискриминацији,досао си са дјететом на базен и сада цес допустити да му неко скаце на главу.

ОДГОВОРИТЕ