ЕП: Лазаров стопирао Викинге!

Македонија играла нерешено са највећим изненађењем шампионата Норвешко 31:31. Гужва у врху Групе 1.

Остали спортови 25.01.2016 | 21:15
ЕП: Лазаров стопирао Викинге!

Европско првенство у Пољској само је донело потврду да је конкуренција у рукометној Европи веома изједначена и да је свако спреман да направи изненађење.

Пољска победи Француску, Норвешка буде боља од Пољске, Македонија одигра нерешено са Норвешком 31:31 (17:13) и потпуно закомпликује ситуацију у Групи 1.

За "Викинге" је требало да буде лаган посао против Македонаца и велики корак ка полуфиналу, а сада су пролаз у завршну фазу такмичења и те како довели у питање. Норвешка се у последњем колу састаје са Француском и биће јој потребан барем бод против великог фаворита да би се нашала међу најбоље четири селекције на шампионату.

Кирила Лазарова дуго није било нигде, али је у понедељак увече просто "експлодирао" са 11 лопти у мрежи Еспена Кристенсена и Олеа Еревика. И Борко Ристовски је имао своје вече са 11 одбрана...

Кристијан Бјорнсен био је најбољи стрелац Норвешке са шест погодака.

Норвешка је водила почетком и средином првог полувремена, али су Македонци до краја првих 30 минута стекли четири гола предности 17:13.

После десетак минута игре у другом делу, Лазаров је голом са девет метара донео максималних "плус пет" за наше јужне комшије. Та разлика била је актуелна до 13 минута пре краја (27:22), а онда су Норвежани коначно почели да играју онако како су навикли навијаче на првенству.

На истеку 52. минута Кенет Робин Тонесен постиже гол за 28:28, а у 57. Магнус Јондал поново доводи Скандинавце у вођство 31:30. Имала је Норвешка два напада да реши питање победника, али је Филип Миркуловски минут и по пре краја поставио коначан резултат.

Судије до краја утакмице свирају фаул у нападу Норвежана, а Македонцима дозвољавају да без шута на гол задрже лопту до краја, на одушевљење македонских и пре свега пољских навијача.

Касније се састају Пољска и Белорусија...

ТАБЕЛА: Норвешка 7 /+7/, Француска 6 /+20/, Пољска (-1) 6 /+5/, Хрватска 4 /+5/, Македонија 1 /-18/, Белорусија 0 /-19/.

До краја:

Пољска - Белорусија

27.01.

Македонија - Белорусија
Француска - Норвешка
Пољска - Хрватска

Коментари / 0

Оставите коментар