EP: Lazarov stopirao Vikinge!

Makedonija igrala nerešeno sa najvećim iznenađenjem šampionata Norveško 31:31. Gužva u vrhu Grupe 1.

Ostali sportovi 25.01.2016 | 21:15
EP: Lazarov stopirao Vikinge!

Evropsko prvenstvo u Poljskoj samo je donelo potvrdu da je konkurencija u rukometnoj Evropi veoma izjednačena i da je svako spreman da napravi iznenađenje.

Poljska pobedi Francusku, Norveška bude bolja od Poljske, Makedonija odigra nerešeno sa Norveškom 31:31 (17:13) i potpuno zakomplikuje situaciju u Grupi 1.

Za "Vikinge" je trebalo da bude lagan posao protiv Makedonaca i veliki korak ka polufinalu, a sada su prolaz u završnu fazu takmičenja i te kako doveli u pitanje. Norveška se u poslednjem kolu sastaje sa Francuskom i biće joj potreban barem bod protiv velikog favorita da bi se našala među najbolje četiri selekcije na šampionatu.

Kirila Lazarova dugo nije bilo nigde, ali je u ponedeljak uveče prosto "eksplodirao" sa 11 lopti u mreži Espena Kristensena i Olea Erevika. I Borko Ristovski je imao svoje veče sa 11 odbrana...

Kristijan Bjornsen bio je najbolji strelac Norveške sa šest pogodaka.

Norveška je vodila početkom i sredinom prvog poluvremena, ali su Makedonci do kraja prvih 30 minuta stekli četiri gola prednosti 17:13.

Posle desetak minuta igre u drugom delu, Lazarov je golom sa devet metara doneo maksimalnih "plus pet" za naše južne komšije. Ta razlika bila je aktuelna do 13 minuta pre kraja (27:22), a onda su Norvežani konačno počeli da igraju onako kako su navikli navijače na prvenstvu.

Na isteku 52. minuta Kenet Robin Tonesen postiže gol za 28:28, a u 57. Magnus Jondal ponovo dovodi Skandinavce u vođstvo 31:30. Imala je Norveška dva napada da reši pitanje pobednika, ali je Filip Mirkulovski minut i po pre kraja postavio konačan rezultat.

Sudije do kraja utakmice sviraju faul u napadu Norvežana, a Makedoncima dozvoljavaju da bez šuta na gol zadrže loptu do kraja, na oduševljenje makedonskih i pre svega poljskih navijača.

Kasnije se sastaju Poljska i Belorusija...

TABELA: Norveška 7 /+7/, Francuska 6 /+20/, Poljska (-1) 6 /+5/, Hrvatska 4 /+5/, Makedonija 1 /-18/, Belorusija 0 /-19/.

Do kraja:

Poljska - Belorusija

27.01.

Makedonija - Belorusija
Francuska - Norveška
Poljska - Hrvatska

Komentari / 0

Ostavite komentar