НФЛ: Легендарни Маршон Линч иде у пензију?!

Један од најбољих ранинбекова данашњице Маршон Линч близу је одлуке да се пензионише.

Остали спортови 29.01.2016 | 16:20
НФЛ: Легендарни Маршон Линч иде у пензију?!

Линч има 29 година, у НФЛ је стигао 2007. као 12. пик и у међувремену освојио Супербоул за Сијетл Сихоксима.

Већ две године размишља о пензионисању, а након прошлонедељне елиминације у дивизијској рунди плеј-офа је наводно на корак од коначне одлуке о крају каријере.

Односи између НФЛ звезде и клуба су уздрмани последњих недеља, иако је Линч прошлог марта продужио уговор на две сезоне.

У 2016. би требало да заради 11,5 милиона долара, а уколико се одлучи на пензију, дуговаће Сихоксима пет милиона од бонуса за потпис уговора.

"Он је тип момка који игра по својим правилима. Он увек ради оно што жели. Много је сјајних ранинбекова једноставно отишло. Немам појма шта ће бити с њим", рекао је пре неколико месеци генерални менаџер Сихокса Џон Шнајдер, који сада "има осећај" да ће Линч завршити каријеру након разочаравајуће сезоне.

Линч, који је у НФЛ истрчао више од 9.000 јарди и 74 тачдауна, ове сезоне је имао тек 417 јарди и три трчања за ТД, одигравши свега седам мечева због проблема са повредом.

То му је уништило самопоуздање због чега наводно није ни био у тиму против Минесота Викингса у вајлд-кард рунди плеј-офа, иако је физички био спреман.

Коментари / 0

Оставите коментар