NFL: Legendarni Maršon Linč ide u penziju?!

Jedan od najboljih raninbekova današnjice Maršon Linč blizu je odluke da se penzioniše.

Ostali sportovi 29.01.2016 | 16:20
NFL: Legendarni Maršon Linč ide u penziju?!

Linč ima 29 godina, u NFL je stigao 2007. kao 12. pik i u međuvremenu osvojio Superboul za Sijetl Sihoksima.

Već dve godine razmišlja o penzionisanju, a nakon prošlonedeljne eliminacije u divizijskoj rundi plej-ofa je navodno na korak od konačne odluke o kraju karijere.

Odnosi između NFL zvezde i kluba su uzdrmani poslednjih nedelja, iako je Linč prošlog marta produžio ugovor na dve sezone.

U 2016. bi trebalo da zaradi 11,5 miliona dolara, a ukoliko se odluči na penziju, dugovaće Sihoksima pet miliona od bonusa za potpis ugovora.

"On je tip momka koji igra po svojim pravilima. On uvek radi ono što želi. Mnogo je sjajnih raninbekova jednostavno otišlo. Nemam pojma šta će biti s njim", rekao je pre nekoliko meseci generalni menadžer Sihoksa Džon Šnajder, koji sada "ima osećaj" da će Linč završiti karijeru nakon razočaravajuće sezone.

Linč, koji je u NFL istrčao više od 9.000 jardi i 74 tačdauna, ove sezone je imao tek 417 jardi i tri trčanja za TD, odigravši svega sedam mečeva zbog problema sa povredom.

To mu je uništilo samopouzdanje zbog čega navodno nije ni bio u timu protiv Minesota Vikingsa u vajld-kard rundi plej-ofa, iako je fizički bio spreman.

Komentari / 0

Ostavite komentar