Дочекани и црногорски ватерполисти

Ватерполистима Црне Горе приређен дочек на аеродрому у Тивту након освојене сребрне медаље на Европском првенству у Београду. Јановић: "Јутро после пораза о суђењу мислим исто".

Остали спортови 25.01.2016 | 21:00
Дочекани и црногорски ватерполисти

Више стотина људи дочекало је црногорске ватерполисте испред аеродрома у Тивту.

Селектор Владими Гојковић изјавио је да већ размишља о будућности и како да буде настављено у истом ритму.

"Постоји жал, кад изгубите тесно финале. Изгубили смо у чудним околностима, мислим да смо били бољи од Србије. Најбитније је ипак да смо се вратили на велику сцену, то нам даје сатисфакцију. Победили смо две велике екипе (Италију и Мађарску) и једини смо парирали Србији у последње две године. Уверили смо се да можемо, овај пут нисмо били фаворити готово ни у једном мечу, сада ћемо опет бити. Ипак ако не данас, онда већ сутра морамо почети да размишљамо о будућности", рекао је Гојковић за РТЦГ.

Наставио је о актуелном тренутку црногорског ватерпола:

"Треба да направимо базен у Подгорици, да се заврши онај у Никшићу. Већи део репрезентације ће вероватно у пензију након лета, а немамо довољан број младих играча. Неки су показали у овим припремама да су близу А тима, неке ћемо гурнути у први план током лета, али важно је да се база прошири, јер није лако направити селекцију из три мала града", рекао је Гојковић.

Капитен црногорске репрезентације Никола Јановић рекао је да се Црна Гора поново вратила у светски врх.

"Свакако је ноћ била непреспавана. Ово је историјски успех, посебно последње три утакмице су за анале. Вратили смо се у светски врх, изборили смо пласман на Олимпијске игре и то што смо хтели. Све што сам изавио синоћ о суђењу мислим и данас. Треба да будемо поносни на овај резултат, пронашли смо праву атмосферу и мотив током целог првенства", рекао је Јановић.

Александар Ивовић који се повредио у трећој четвртини финала са Србијом рекао је да су остварена оба циља.

"Освојили смо медаљу и пласирали на ОИ, у наредним данима још ћемо анализирати, али тужни смо што смо изгубили финале у онаквој атмосфери".

Коментари / 0

Оставите коментар