Dočekani i crnogorski vaterpolisti

Vaterpolistima Crne Gore priređen doček na aerodromu u Tivtu nakon osvojene srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Janović: "Jutro posle poraza o suđenju mislim isto".

Ostali sportovi 25.01.2016 | 21:00
Dočekani i crnogorski vaterpolisti

Više stotina ljudi dočekalo je crnogorske vaterpoliste ispred aerodroma u Tivtu.

Selektor Vladimi Gojković izjavio je da već razmišlja o budućnosti i kako da bude nastavljeno u istom ritmu.

"Postoji žal, kad izgubite tesno finale. Izgubili smo u čudnim okolnostima, mislim da smo bili bolji od Srbije. Najbitnije je ipak da smo se vratili na veliku scenu, to nam daje satisfakciju. Pobedili smo dve velike ekipe (Italiju i Mađarsku) i jedini smo parirali Srbiji u poslednje dve godine. Uverili smo se da možemo, ovaj put nismo bili favoriti gotovo ni u jednom meču, sada ćemo opet biti. Ipak ako ne danas, onda već sutra moramo početi da razmišljamo o budućnosti", rekao je Gojković za RTCG.

Nastavio je o aktuelnom trenutku crnogorskog vaterpola:

"Treba da napravimo bazen u Podgorici, da se završi onaj u Nikšiću. Veći deo reprezentacije će verovatno u penziju nakon leta, a nemamo dovoljan broj mladih igrača. Neki su pokazali u ovim pripremama da su blizu A tima, neke ćemo gurnuti u prvi plan tokom leta, ali važno je da se baza proširi, jer nije lako napraviti selekciju iz tri mala grada", rekao je Gojković.

Kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović rekao je da se Crna Gora ponovo vratila u svetski vrh.

"Svakako je noć bila neprespavana. Ovo je istorijski uspeh, posebno poslednje tri utakmice su za anale. Vratili smo se u svetski vrh, izborili smo plasman na Olimpijske igre i to što smo hteli. Sve što sam izavio sinoć o suđenju mislim i danas. Treba da budemo ponosni na ovaj rezultat, pronašli smo pravu atmosferu i motiv tokom celog prvenstva", rekao je Janović.

Aleksandar Ivović koji se povredio u trećoj četvrtini finala sa Srbijom rekao je da su ostvarena oba cilja.

"Osvojili smo medalju i plasirali na OI, u narednim danima još ćemo analizirati, ali tužni smo što smo izgubili finale u onakvoj atmosferi".

Komentari / 0

Ostavite komentar