40 затвореника побјегло из затвора

Полиција је јуче у источном бразилском граду Рецифеу била у вишесатној потјери за 40 бјегунаца који су побјегли из затвора кроз бомбом пробијену рупу на зиду.

Свијет 25.01.2016 | 14:20
40 затвореника побјегло из затвора

Позивајући се на локалне изворе ББЦ јавља да су бразилске снаге безбједности током потјере убиле двојицу и ухапсиле 37 бјегунаца, а да трагају за још једним одбјеглим.

Локалне бразилске телевизије су објавиле аматерске снимке на којима се види како особа оставља пакет поред вањског зида затвора "Фреи Дамиао де Боззано", након чега је дошло до јаке експлозије која је пробила рупу у зиду кроз коју су затвореници изашли на улицу.

И у сриједу је из другог затвора у истом граду побјегла група од 53 затвореника, од којих је до сада ухваћено само њих 13.

Унија затворских чувара у Бразилу већ мјесецима упозорава на проблем пренатрпаности у затворима и недостатног броја чувара. У затворима у источној регији Пенамбуко затворске казне служи и до четири пута више затвореника од затворских капацитета. Стандарди налажу да се према броју затвореника запосли најмање 5.000 чувара, а тренутно их ради мање од 1.500.

 

Коментари / 0

Оставите коментар