40 zatvorenika pobjeglo iz zatvora

Policija je juče u istočnom brazilskom gradu Recifeu bila u višesatnoj potjeri za 40 bjegunaca koji su pobjegli iz zatvora kroz bombom probijenu rupu na zidu.

Svijet 25.01.2016 | 14:20
40 zatvorenika pobjeglo iz zatvora

Pozivajući se na lokalne izvore BBC javlja da su brazilske snage bezbjednosti tokom potjere ubile dvojicu i uhapsile 37 bjegunaca, a da tragaju za još jednim odbjeglim.

Lokalne brazilske televizije su objavile amaterske snimke na kojima se vidi kako osoba ostavlja paket pored vanjskog zida zatvora "Frei Damiao de Bozzano", nakon čega je došlo do jake eksplozije koja je probila rupu u zidu kroz koju su zatvorenici izašli na ulicu.

I u srijedu je iz drugog zatvora u istom gradu pobjegla grupa od 53 zatvorenika, od kojih je do sada uhvaćeno samo njih 13.

Unija zatvorskih čuvara u Brazilu već mjesecima upozorava na problem prenatrpanosti u zatvorima i nedostatnog broja čuvara. U zatvorima u istočnoj regiji Penambuko zatvorske kazne služi i do četiri puta više zatvorenika od zatvorskih kapaciteta. Standardi nalažu da se prema broju zatvorenika zaposli najmanje 5.000 čuvara, a trenutno ih radi manje od 1.500.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar