Крафт прекинио низ Петера Превца!

Аустријски ски скакач Штефан Крафт славио је на скоковима који су у оквиру Светског купа одржани у пољском ски центру Закопане.

Остали спортови 25.01.2016 | 13:40
Крафт прекинио низ Петера Превца!

Крафт је до прве победе ове сезоне, а четврте у каријери, дошао укупним скором од 307,3 бодова, захваљујући скоковима од 133 метра.

Друго место заузео је његов сународник Михаел Хајбек, док је треће место заузео Словенац Петер Превц.

Крафт је тим тријумфом прекинуо низ младог словеначког ски скакача, који је био непобедив од почетка 2016. године и победе у Гармиш-Партенкирхену у оквиру турнеје Четири скакаонице. Од тада, Превц је остварио још пет тријумфа, који укључују и укупну победу на Новогодишњој турнеји и злато на Светском првенству у ски летовима на Кулму.

Превц је био тај који је водио после прве рунде, захваљујући скоку од 140 метара, а следили су га Крафт и Хајбек. У наставку, Хајбек је узвратио удараз сјајним скоком од 138 метара, Крафт је био сигуран, да би Превц на крају скочио само 125 метара и морао је да се задовољи трећим местом.

Најбољу четворицу следили су Норвежани Кенет Гангнес и Јохан Андре Форфанг, Рихард Фрајтаг из Немачке и Јапанац Рјоју Кобајаши. Осми је био домаћи такмичар Камил Штох, а млађи од браће Превц Домен и Роман Куделка из Чешке су поделили девето место.

Превц сада на челу генералног пласмана Светског купа има 1.084 бода, а прате га Немац Зеверин Фројнд са 779 и Гангнес са 779.

Елитно такмичење се наставља следећег викенда скоковима у јапанском Сапороу.

Коментари / 0

Оставите коментар