Kraft prekinio niz Petera Prevca!

Austrijski ski skakač Štefan Kraft slavio je na skokovima koji su u okviru Svetskog kupa održani u poljskom ski centru Zakopane.

Ostali sportovi 25.01.2016 | 13:40
Kraft prekinio niz Petera Prevca!

Kraft je do prve pobede ove sezone, a četvrte u karijeri, došao ukupnim skorom od 307,3 bodova, zahvaljujući skokovima od 133 metra.

Drugo mesto zauzeo je njegov sunarodnik Mihael Hajbek, dok je treće mesto zauzeo Slovenac Peter Prevc.

Kraft je tim trijumfom prekinuo niz mladog slovenačkog ski skakača, koji je bio nepobediv od početka 2016. godine i pobede u Garmiš-Partenkirhenu u okviru turneje Četiri skakaonice. Od tada, Prevc je ostvario još pet trijumfa, koji uključuju i ukupnu pobedu na Novogodišnjoj turneji i zlato na Svetskom prvenstvu u ski letovima na Kulmu.

Prevc je bio taj koji je vodio posle prve runde, zahvaljujući skoku od 140 metara, a sledili su ga Kraft i Hajbek. U nastavku, Hajbek je uzvratio udaraz sjajnim skokom od 138 metara, Kraft je bio siguran, da bi Prevc na kraju skočio samo 125 metara i morao je da se zadovolji trećim mestom.

Najbolju četvoricu sledili su Norvežani Kenet Gangnes i Johan Andre Forfang, Rihard Frajtag iz Nemačke i Japanac Rjoju Kobajaši. Osmi je bio domaći takmičar Kamil Štoh, a mlađi od braće Prevc Domen i Roman Kudelka iz Češke su podelili deveto mesto.

Prevc sada na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa ima 1.084 boda, a prate ga Nemac Zeverin Frojnd sa 779 i Gangnes sa 779.

Elitno takmičenje se nastavlja sledećeg vikenda skokovima u japanskom Saporou.

Komentari / 0

Ostavite komentar