Кристоферсен три стотинке испред Хиршера у Кицбилу!

Норвешки скијаш Хенрик Кристоферсен тријумфовао је на шестом слалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у аустријском Кицбилу.

Остали спортови 25.01.2016 | 13:20
Кристоферсен три стотинке испред Хиршера у Кицбилу!

Кристоферсен је на легендарној стази остварио пету победу ове сезоне, и то пету у слалому, а девету ове сезоне укупним временом од 1:43.96 минута.

Актуелни освајач Светског купа Марсел Хиршер је заузео друго место, са само три стотинке заостатка, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Немац Фриц Допфер.

Стаза у Кицбилу се још једном показала пуном изазова за све скијаше, а после прве вожње водио је Допфер, испред Матијаса Харгина из Шведске и домаћег скијаша Марка Шварца. Кристоферсен је тада био 12, а Хиршер четврти, али су успели да узврате ударац ривалима у наставку.

Норвежанин је био фантастичан у другој вожњи, пошто је прву завршио 83 стотинке иза Допфера, и било је јасно да је одскијао за победу. Хиршер је једини успео да му приђе, био је први у горњем делу стазе, на средини је изгубио време, а иако је убрзао пред циљ био је ’кратак’ за три стота дела секунде.

Скијаши који су следили после њега губили су много времена, па је тако Допфер на крају био трећи, 45 стотинки иза Кристоферсена. Харгин је морао да се задовољи петим местом, испред Италијана Патрика Талера и Јонатана Нордботена из Норвешке. Аустријанац Кристијан Хиршбихл и Феликс Нојројтер из Немачке су поделили седмо место, испред Шварца и Манфреда Мелга из Италије.

Норвежанин Аксел Лунд Свиндал и даље води у генералном пласману Светског купа са 916 бодова, али је сезона за њега готова после пада током спуста у Кицбилу. Хиршер га прати са 889 бодова, док је Кристоферсен трећи са 771, па је само питање времена када ће њих двојица претећи Свиндала. У поретку слалома, Кристоферсен води са 580 бодова, испред Хиршера са 420.

Светски куп у конкуренцији скијаша се наставља у уторак слаломом у аустријском Шладмингу.

Коментари / 0

Оставите коментар