Kristofersen tri stotinke ispred Hiršera u Kicbilu!

Norveški skijaš Henrik Kristofersen trijumfovao je na šestom slalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u austrijskom Kicbilu.

Ostali sportovi 25.01.2016 | 13:20
Kristofersen tri stotinke ispred Hiršera u Kicbilu!

Kristofersen je na legendarnoj stazi ostvario petu pobedu ove sezone, i to petu u slalomu, a devetu ove sezone ukupnim vremenom od 1:43.96 minuta.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer je zauzeo drugo mesto, sa samo tri stotinke zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Nemac Fric Dopfer.

Staza u Kicbilu se još jednom pokazala punom izazova za sve skijaše, a posle prve vožnje vodio je Dopfer, ispred Matijasa Hargina iz Švedske i domaćeg skijaša Marka Švarca. Kristofersen je tada bio 12, a Hiršer četvrti, ali su uspeli da uzvrate udarac rivalima u nastavku.

Norvežanin je bio fantastičan u drugoj vožnji, pošto je prvu završio 83 stotinke iza Dopfera, i bilo je jasno da je odskijao za pobedu. Hiršer je jedini uspeo da mu priđe, bio je prvi u gornjem delu staze, na sredini je izgubio vreme, a iako je ubrzao pred cilj bio je ’kratak’ za tri stota dela sekunde.

Skijaši koji su sledili posle njega gubili su mnogo vremena, pa je tako Dopfer na kraju bio treći, 45 stotinki iza Kristofersena. Hargin je morao da se zadovolji petim mestom, ispred Italijana Patrika Talera i Jonatana Nordbotena iz Norveške. Austrijanac Kristijan Hiršbihl i Feliks Nojrojter iz Nemačke su podelili sedmo mesto, ispred Švarca i Manfreda Melga iz Italije.

Norvežanin Aksel Lund Svindal i dalje vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 916 bodova, ali je sezona za njega gotova posle pada tokom spusta u Kicbilu. Hiršer ga prati sa 889 bodova, dok je Kristofersen treći sa 771, pa je samo pitanje vremena kada će njih dvojica preteći Svindala. U poretku slaloma, Kristofersen vodi sa 580 bodova, ispred Hiršera sa 420.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u utorak slalomom u austrijskom Šladmingu.

Komentari / 0

Ostavite komentar