Вонова поново незаустављива у Кортини!

Америчка скијашица Линдзи Вон остварила је другу победу за два дана, пошто је после спуста била најбоља и у супервелеслалому у италијанској Кортини д’Ампецо.

Остали спортови 25.01.2016 | 13:00
Вонова поново незаустављива у Кортини!

Вонова је тријумфа на трећем супервелеслалому овогодишњег Светског купа дошла у времену од 1:26.55 минута и тако остварила осму победу ове сезоне, а 75. укупно.

Друго место, са 69 стотинки заостатка, заузела је Тина Вајратер из Лихтенштајна, док је трећа била Немица Викторија Ребенсбург.

Док на ред нису стигле фавориткиње, у вођству у Кортини д’Ампецо била је Швеђанка Кајса Клинг. Прво ју је померила Корнелија Хитер из Аустрије, а потом су се скијашице смењивале у вођству. Вајратерова је прва престигла Хитерову, да би одмах потом на сцену ступила Вонова, која је поново била класа за себе, само дан пошто је поставила нови рекорд по броју победа у спусту.

Од скијашица које су следиле, само Ребенсбургова је успела озбиљно да припрети, док се Швајцаркиња Лара Гут задовољила петим местом. Немица је била више од секунде иза Вонове, а следиле су је Хитерова, Гутова, Клингова и Швајцаркиња Корин Зутер. Првих десет комплетирале су Американка Стејси Кук, Федерика Брињоне из Италије, односно Штефани Фенир из Аустрије и домаћа скијашица Елена Куртони, које су поделиле десету позицију.

После нове победе, Вонова је преузела вођство у генералном пласману Светског купа са 900 бодова, 45 више од Гутове. Американка је прва и у поретку супервелеслалома са максималних 300 бодова, испред Хитерове са 170.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се наредног викенда у Марибору, где су на програму велеслалом и слалом у оквиру „Златне лисице“.

Коментари / 0

Оставите коментар