АБА: Цедевита лако, Мега славила у Никшићу, Игоси јачи од Цибоса!

Кошаркаши Цедевите победили су Тајфун на свом терену 94:61 у 21. колу АБА лиге. Кошаркаши Мега Лекса направили су још један важан корак ка пласману у плеј-оф победом на гостовању Сутјесци са 73:68 у оквиру 21. кола АБА лиге. Кошаркаши Игокее победили су Цибону са 68:57 у првој утакмици недељног програма у оквиру 21. кола АБА лиге.

Кошарка 25.01.2016 | 12:40
АБА: Цедевита лако, Мега славила у Никшићу, Игоси јачи од Цибоса!

Загребачки тим уписао је 15. победу у сезони, док је словеначка екипа остала на дну табеле са 14 пораза.

У наредном колу Цедевита се састаје са Мега Лексом у Сремској Митровици, а Тајфун игра са Олимпијом у гостима.

Домаћи тим је од почетка до краја контролисао игру и стигао до лагане победе.

Најефикаснији био је Билан са 15 поена и девет скокова, Мазалин и Пулен убацили су по 13, а један мање Вокер.

Код поражених Зимић је забележио 13 поена, а двоцифрен је био још Поњавић са 10. Цебулар је уписао девет поена и седам асистенција, колико је имао и Дробњак, уз шест поена.

Кошаркаши Мега Лекса направили су још један важан корак ка пласману у плеј-оф победом на гостовању Сутјесци са 73:68 у оквиру 21. кола АБА лиге.

Изабраници Дејана Милојевића су уписали 14. победу у регионалном такмичењу, што значи да их једна дели од загарантованог места у борби за титулу.

С друге стране, Сутјеска је доживела 14. пораз после којег је остала на самом зачељу табеле заједно са Тајфуном.

Пред 3.600 гледалаца у Никшићу виђена је велика борба у којој су гостујући кошаркаши били хладније главе. Сусрет је решен у самом финишу, а тачку на тријумф ставио је Раде Загорац који се недавно вратио на терен после тромесечног одсуства због лома руке.

Кључне поене постигао је Тимоти Луваву, који је био најбољи у тријумфу Меге са 19 поена, 13 скокова и шест асистенција. Никола Јанковић је додао 15 поена и 11 скокова, а двоцифрени учинак имао је и Никола Ивановић са десет поена.

Код Сутјеске, Никола Павличевић је имао 17 поена, један више од Немање Врањеша, док су по десет поена уписали Ратко Варда и Брион Раш.

У наредном колу, наредне недеље, Мега у Сремској Митровици дочекује Цедевиту.

Кошаркаши Игокее победили су Цибону са 68:57 у првој утакмици недељног програма у оквиру 21. кола АБА лиге.

Ношени подршком 2.000 навијача у Лакташима, Александровчани су уписали важну победу у борби за опстанак, своју девету ове сезоне, па сада држе шесто место на табели.

Цибона је уписала 12. пораз и две позиције је иза свог недељног ривала.

Два тима водила су велику борбу од почетка меча, Загрепчани су били бољи, али је домаћи тим узвратио много бољом игром у другом и трећем периоду. Тада је практично утакмица и решена, пошто Цибона потом није успела да се врати у меч иако је покушавала.

Најбољи у тријумфу Игокее био је Вук Радивојевић са 16 поена, Милош Коматина је додао 12, уз четири скока и три асистенције, док је Никола Пешаковић утакмицу завршио са осам поена и шест скокова.

На другој страни, Анте Жижић је уписао 13 поена и 12 скокова, а уз њега једино је Иван Сиришчевић имао двоцифрени учинак од десет поена.

Коментари / 0

Оставите коментар