ABA: Cedevita lako, Mega slavila u Nikšiću, Igosi jači od Cibosa!

Košarkaši Cedevite pobedili su Tajfun na svom terenu 94:61 u 21. kolu ABA lige. Košarkaši Mega Leksa napravili su još jedan važan korak ka plasmanu u plej-of pobedom na gostovanju Sutjesci sa 73:68 u okviru 21. kola ABA lige. Košarkaši Igokee pobedili su Cibonu sa 68:57 u prvoj utakmici nedeljnog programa u okviru 21. kola ABA lige.

Košarka 25.01.2016 | 12:40
ABA: Cedevita lako, Mega slavila u Nikšiću, Igosi jači od Cibosa!

Zagrebački tim upisao je 15. pobedu u sezoni, dok je slovenačka ekipa ostala na dnu tabele sa 14 poraza.

U narednom kolu Cedevita se sastaje sa Mega Leksom u Sremskoj Mitrovici, a Tajfun igra sa Olimpijom u gostima.

Domaći tim je od početka do kraja kontrolisao igru i stigao do lagane pobede.

Najefikasniji bio je Bilan sa 15 poena i devet skokova, Mazalin i Pulen ubacili su po 13, a jedan manje Voker.

Kod poraženih Zimić je zabeležio 13 poena, a dvocifren je bio još Ponjavić sa 10. Cebular je upisao devet poena i sedam asistencija, koliko je imao i Drobnjak, uz šest poena.

Košarkaši Mega Leksa napravili su još jedan važan korak ka plasmanu u plej-of pobedom na gostovanju Sutjesci sa 73:68 u okviru 21. kola ABA lige.

Izabranici Dejana Milojevića su upisali 14. pobedu u regionalnom takmičenju, što znači da ih jedna deli od zagarantovanog mesta u borbi za titulu.

S druge strane, Sutjeska je doživela 14. poraz posle kojeg je ostala na samom začelju tabele zajedno sa Tajfunom.

Pred 3.600 gledalaca u Nikšiću viđena je velika borba u kojoj su gostujući košarkaši bili hladnije glave. Susret je rešen u samom finišu, a tačku na trijumf stavio je Rade Zagorac koji se nedavno vratio na teren posle tromesečnog odsustva zbog loma ruke.

Ključne poene postigao je Timoti Luvavu, koji je bio najbolji u trijumfu Mege sa 19 poena, 13 skokova i šest asistencija. Nikola Janković je dodao 15 poena i 11 skokova, a dvocifreni učinak imao je i Nikola Ivanović sa deset poena.

Kod Sutjeske, Nikola Pavličević je imao 17 poena, jedan više od Nemanje Vranješa, dok su po deset poena upisali Ratko Varda i Brion Raš.

U narednom kolu, naredne nedelje, Mega u Sremskoj Mitrovici dočekuje Cedevitu.

Košarkaši Igokee pobedili su Cibonu sa 68:57 u prvoj utakmici nedeljnog programa u okviru 21. kola ABA lige.

Nošeni podrškom 2.000 navijača u Laktašima, Aleksandrovčani su upisali važnu pobedu u borbi za opstanak, svoju devetu ove sezone, pa sada drže šesto mesto na tabeli.

Cibona je upisala 12. poraz i dve pozicije je iza svog nedeljnog rivala.

Dva tima vodila su veliku borbu od početka meča, Zagrepčani su bili bolji, ali je domaći tim uzvratio mnogo boljom igrom u drugom i trećem periodu. Tada je praktično utakmica i rešena, pošto Cibona potom nije uspela da se vrati u meč iako je pokušavala.

Najbolji u trijumfu Igokee bio je Vuk Radivojević sa 16 poena, Miloš Komatina je dodao 12, uz četiri skoka i tri asistencije, dok je Nikola Pešaković utakmicu završio sa osam poena i šest skokova.

Na drugoj strani, Ante Žižić je upisao 13 poena i 12 skokova, a uz njega jedino je Ivan Siriščević imao dvocifreni učinak od deset poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar