АО: Супермен Монфис! Раонић избацио Вавринку за историју!

Француски тенисер Гаел Монфис први пут у каријери пласирао се у четвртфинале Аустралијен опена. Канадски тенисер Милош Раонић направио је највеће изненађење досадашњег дела Аустралијан Опена елиминисавши шампиона из 2014. године Стана Вавринку.

Тенис 25.01.2016 | 09:25
АО: Супермен Монфис! Раонић избацио Вавринку за историју!

Монфис је после више од два и по сата борбе савладао Руса Андреја Кузњецова у четири сета, са 7:5, 3:6, 6:3, 7:6(4).

Веома интересантан дуел обележило је неколико атрактивних потеза, а свакако је најупечатљивији био Монфисов лет у стилу "Супермена".

"Искрено, не знам зашто тако реагујем, можда ми нешто пукне у глави па тако кренем, полетим. Једноставно се борим", рекао је Монфис.

Канадски тенисер Милош Раонић направио је највеће изненађење досадашњег дела Аустралијан Опена елиминисавши шампиона из 2014. године Стана Вавринку.

Раонић је до тријумфа над Вавринком у четвртом колу дошао са 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3, после три сата и 45 минута игре.

На тај начин, Раонић је постао први Канађанин који се четири пута пласирао у четвртфинале Грен слема.

У борби за полуфинале, Раонић ће се састати са Гаелом Монфисом из Француске, који је славио против Руса Андреја Кузњецова са 7:5, 3:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Раонић је практично имао меч у својим рукама, али није успео да га заврши већ у трећем сету. Био је одличан у прва два, да би свог ривала својим грешкама вратио у игру када се ломио тај сет.

Вавринка је до финиша трећег сета имао само једну брејк прилику, коју је и искористио, док му је на другој страни Раонић четири пута одузео сервис. Међутим, у најважнијем тренутку у дотадашњем делу меча, канадски тенисер је попустио, Вавринка је спремно дочекао своју шансу и вратио се у меч.

Колико је швајцарац одлучан у намери да избори пети сет посебно се видело при његовом вођству од 4:3, када је имао предност брејка. Спасао је четири брејк шансе Раонића и потом рутински успео да приведе сет крају.

Почетак петог сета обележили су поприлично сигурни сервис гемови, све до шестог гема, када је Раонић почео да игра агресивније, што му се и исплатило. После низа преокрета, Вавринка је спасао прву брејк лопту свог ривала, али другу није, па је Канађанин у наредном гему само потврдио брејк. Већ у осмом гему, Раонић је имао шансу да заврши меч, али је одбранио његову прву меч лопту, да би канадски тенисер комплетирао велики тријумф без изгубљеног поена у наредном гему.

Током скоро четири сата игре, Раонић је имао 22 неизнуђене грешке више од Вавринке, ал ии 30 винера више, што је и одлучило меч. Уписао је 14 поена више од свог ривала, имао је бољи проценат убаченог првог сервиса, а Вавринка га је једино победио када се погледају поени освојени на другом сервису и проценту освојених поена на мрежи.

Коментари / 0

Оставите коментар