AO: Supermen Monfis! Raonić izbacio Vavrinku za istoriju!

Francuski teniser Gael Monfis prvi put u karijeri plasirao se u četvrtfinale Australijen opena. Kanadski teniser Miloš Raonić napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Australijan Opena eliminisavši šampiona iz 2014. godine Stana Vavrinku.

Tenis 25.01.2016 | 09:25
AO: Supermen Monfis! Raonić izbacio Vavrinku za istoriju!

Monfis je posle više od dva i po sata borbe savladao Rusa Andreja Kuznjecova u četiri seta, sa 7:5, 3:6, 6:3, 7:6(4).

Veoma interesantan duel obeležilo je nekoliko atraktivnih poteza, a svakako je najupečatljiviji bio Monfisov let u stilu "Supermena".

"Iskreno, ne znam zašto tako reagujem, možda mi nešto pukne u glavi pa tako krenem, poletim. Jednostavno se borim", rekao je Monfis.

Kanadski teniser Miloš Raonić napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Australijan Opena eliminisavši šampiona iz 2014. godine Stana Vavrinku.

Raonić je do trijumfa nad Vavrinkom u četvrtom kolu došao sa 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3, posle tri sata i 45 minuta igre.

Na taj način, Raonić je postao prvi Kanađanin koji se četiri puta plasirao u četvrtfinale Gren slema.

U borbi za polufinale, Raonić će se sastati sa Gaelom Monfisom iz Francuske, koji je slavio protiv Rusa Andreja Kuznjecova sa 7:5, 3:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Raonić je praktično imao meč u svojim rukama, ali nije uspeo da ga završi već u trećem setu. Bio je odličan u prva dva, da bi svog rivala svojim greškama vratio u igru kada se lomio taj set.

Vavrinka je do finiša trećeg seta imao samo jednu brejk priliku, koju je i iskoristio, dok mu je na drugoj strani Raonić četiri puta oduzeo servis. Međutim, u najvažnijem trenutku u dotadašnjem delu meča, kanadski teniser je popustio, Vavrinka je spremno dočekao svoju šansu i vratio se u meč.

Koliko je švajcarac odlučan u nameri da izbori peti set posebno se videlo pri njegovom vođstvu od 4:3, kada je imao prednost brejka. Spasao je četiri brejk šanse Raonića i potom rutinski uspeo da privede set kraju.

Početak petog seta obeležili su poprilično sigurni servis gemovi, sve do šestog gema, kada je Raonić počeo da igra agresivnije, što mu se i isplatilo. Posle niza preokreta, Vavrinka je spasao prvu brejk loptu svog rivala, ali drugu nije, pa je Kanađanin u narednom gemu samo potvrdio brejk. Već u osmom gemu, Raonić je imao šansu da završi meč, ali je odbranio njegovu prvu meč loptu, da bi kanadski teniser kompletirao veliki trijumf bez izgubljenog poena u narednom gemu.

Tokom skoro četiri sata igre, Raonić je imao 22 neiznuđene greške više od Vavrinke, al ii 30 vinera više, što je i odlučilo meč. Upisao je 14 poena više od svog rivala, imao je bolji procenat ubačenog prvog servisa, a Vavrinka ga je jedino pobedio kada se pogledaju poeni osvojeni na drugom servisu i procentu osvojenih poena na mreži.

Komentari / 0

Ostavite komentar