Ускоро нови хрватски "јавни РТВ сервис"!?

Након вишемјесечних припрема, 15. фебруара би са емитовањем требала започети комерцијална телевизија "Наша ТВ" са сједиштем у Мостару, потврђено је Фени из те медијске куће.

Босна и Херцеговина 25.01.2016 | 08:19
Ускоро нови хрватски "јавни РТВ сервис"!?

Ријеч је о новој телевизији чије је оснивање прије неколико мјесеци покренуло 55 херцеговачких предузетника, а програм ће гледаоци моћи пратити путем кабловских телевизија "Хоме ТВ" и "Телемацх".

Наша ТВ је под уредничким водством дугогодишње хрватске новинарке Хловерке Новак Срзић, а у почетку ће емитовати три сата програмског садржаја из властите продукције.

На програму ће свакодневно бити емитована емисија "Херцеговина данас", као и информативни дневник. Након дневника емитоваће се емисије које ће сваки дан обухватати другачији садржај (спорт, култура, политика, привреда). Телевизија ће покривати догађаје из Херцеговине.

Централну информативну емисију водиће Дамир Близнац и Дијана Бошњак, а осим искусних новинара, екипу Наше ТВ која броји око 20-так чланова, чине и студенти новинарства Свеучилишта у Мостару.

Нашу ТВ су прије неколико мјесеци основали херцеговачки предузетници с оснивачким улозима од 15 000 и 30 000 КМ настојећи постићи хетерогену власничку структуру, како нико појединачно, или поједине интересне групе, не би могао утицати на уређивачку политику телевизије. Укупно је прикупљено 990.000 КМ оснивачког капитала.

Поједини медији су објавили како је интерес за учешће у овом пројекту исказало још тридесетак привредника те да би ускоро могло доћи и до докапитализације. Службене потврде о томе још нема.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

еди

25.01.2016 07:41

Хвала богу висе да оснују висе тај канал...инаце само кмеце како немају "своју"телевизију , на свом језику...инаце до језика им уопсте није стало јер њега вец перципирају у јавном сервису преко фтв,вец би да уцврсте јос висе хдз на власти кроз уредницку политику...једини народ без опозиције-гори од додика...сви који нису у хдз су издајници и дајдзе...сад це ти људи бити јос висе усуткавани...никад нису плацали претплату ,има их 7-8 % а тразе висе од осталих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.01.2016 10:08

Мени је срце пуно када видим у ком правцу се развијају средине у којима су Хрвати већина. Широки, Међугорје, наш дио Мостара и друга мјеста са већинским хрватским становништвом је једина нада за живот. Наша грешка је што нисмо имали исти циљ као Срби 1992. године, данас би живјели нормално једни поред других. То ко ће шта од кога куповати и колико, одређиват ће тржиште а не лажни патриотизам.

Name

еди

27.01.2016 12:33

за ре;Имали сте ви исти циљ само сто сте изгубили унатоц томе сто је хрватска војска вам помагала(БРИГАДА ИЗ ВИНКОВАЦА И ОСИЈЕКА И ДИЈЕЛОВИ БРИГАДА ИЗ ЗАДРА И СПЛИТА) ...пљацкали сте конвоје за тузлу,само од једног конвоја у којем сам ја био одузели сте 160 000 марака...тад сте се и обогатили...једини не плацате порезе,тв претплату,а зелите да вам на фтв прицају како це бих бити дио хрватске...треци ентитет да би добили треба се распаковати дејтон ,а то босњаци и срби не зеле...знаци заборави глупости и иди ба у лијепу васу ако ти је тамо боље...барем знас језик...

Name

Јосип

26.01.2016 11:33

Након тога, полако али сигурно издвајање из ове жабокречине од државе.Ко има право да нас натјера да живимо са Мевлидом Јашаревићем и њему сличним, који промовишу ислам терора и убијања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еди

27.01.2016 09:29

Ти се јадо не мозес ни из кантона одвојит...сукоб измедју хрвата и босњака је избио само у срединама гдје сте били вецина...лазете ко гебелс...бојкот херцеговацких призвода од стране босњака довео би до колапса за 2 мјесеца...ми попијемо висе цоца-цоле за мјесец него сто ви поједете за годину...и не рисе висе...