Uskoro novi hrvatski "javni RTV servis"!?

Nakon višemjesečnih priprema, 15. februara bi sa emitovanjem trebala započeti komercijalna televizija "Naša TV" sa sjedištem u Mostaru, potvrđeno je Feni iz te medijske kuće.

Bosna i Hercegovina 25.01.2016 | 08:19
Uskoro novi hrvatski "javni RTV servis"!?

Riječ je o novoj televiziji čije je osnivanje prije nekoliko mjeseci pokrenulo 55 hercegovačkih preduzetnika, a program će gledaoci moći pratiti putem kablovskih televizija "Home TV" i "Telemach".

Naša TV je pod uredničkim vodstvom dugogodišnje hrvatske novinarke Hloverke Novak Srzić, a u početku će emitovati tri sata programskog sadržaja iz vlastite produkcije.

Na programu će svakodnevno biti emitovana emisija "Hercegovina danas", kao i informativni dnevnik. Nakon dnevnika emitovaće se emisije koje će svaki dan obuhvatati drugačiji sadržaj (sport, kultura, politika, privreda). Televizija će pokrivati događaje iz Hercegovine.

Centralnu informativnu emisiju vodiće Damir Bliznac i Dijana Bošnjak, a osim iskusnih novinara, ekipu Naše TV koja broji oko 20-tak članova, čine i studenti novinarstva Sveučilišta u Mostaru.

Našu TV su prije nekoliko mjeseci osnovali hercegovački preduzetnici s osnivačkim ulozima od 15 000 i 30 000 KM nastojeći postići heterogenu vlasničku strukturu, kako niko pojedinačno, ili pojedine interesne grupe, ne bi mogao uticati na uređivačku politiku televizije. Ukupno je prikupljeno 990.000 KM osnivačkog kapitala.

Pojedini mediji su objavili kako je interes za učešće u ovom projektu iskazalo još tridesetak privrednika te da bi uskoro moglo doći i do dokapitalizacije. Službene potvrde o tome još nema.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

edi

25.01.2016 07:41

Hvala bogu vise da osnuju vise taj kanal...inace samo kmece kako nemaju "svoju"televiziju , na svom jeziku...inace do jezika im uopste nije stalo jer njega vec percipiraju u javnom servisu preko ftv,vec bi da ucvrste jos vise hdz na vlasti kroz urednicku politiku...jedini narod bez opozicije-gori od dodika...svi koji nisu u hdz su izdajnici i dajdze...sad ce ti ljudi biti jos vise usutkavani...nikad nisu placali pretplatu ,ima ih 7-8 % a traze vise od ostalih...

ODGOVORITE
Name

re

27.01.2016 10:08

Meni je srce puno kada vidim u kom pravcu se razvijaju sredine u kojima su Hrvati većina. Široki, Međugorje, naš dio Mostara i druga mjesta sa većinskim hrvatskim stanovništvom je jedina nada za život. Naša greška je što nismo imali isti cilj kao Srbi 1992. godine, danas bi živjeli normalno jedni pored drugih. To ko će šta od koga kupovati i koliko, određivat će tržište a ne lažni patriotizam.

Name

edi

27.01.2016 12:33

za re;Imali ste vi isti cilj samo sto ste izgubili unatoc tome sto je hrvatska vojska vam pomagala(BRIGADA IZ VINKOVACA I OSIJEKA I DIJELOVI BRIGADA IZ ZADRA I SPLITA) ...pljackali ste konvoje za tuzlu,samo od jednog konvoja u kojem sam ja bio oduzeli ste 160 000 maraka...tad ste se i obogatili...jedini ne placate poreze,tv pretplatu,a zelite da vam na ftv pricaju kako ce bih biti dio hrvatske...treci entitet da bi dobili treba se raspakovati dejton ,a to bosnjaci i srbi ne zele...znaci zaboravi gluposti i idi ba u lijepu vasu ako ti je tamo bolje...barem znas jezik...

Name

Josip

26.01.2016 11:33

Nakon toga, polako ali sigurno izdvajanje iz ove žabokrečine od države.Ko ima pravo da nas natjera da živimo sa Mevlidom Jašarevićem i njemu sličnim, koji promovišu islam terora i ubijanja.

ODGOVORITE
Name

edi

27.01.2016 09:29

Ti se jado ne mozes ni iz kantona odvojit...sukob izmedju hrvata i bosnjaka je izbio samo u sredinama gdje ste bili vecina...lazete ko gebels...bojkot hercegovackih prizvoda od strane bosnjaka doveo bi do kolapsa za 2 mjeseca...mi popijemo vise coca-cole za mjesec nego sto vi pojedete za godinu...i ne rise vise...