Докторица Бојана "стажира" на пумпи

Бојана Шрајер завршила Медицински факултет са оценом 8,93 а ухлебљење нашла сипајући гориво. Млада лекарка ником не треба, а у 30. је време да се човек запосли

Србија 24.01.2016 | 13:02
Докторица Бојана "стажира" на пумпи

Студије медицине завршила је као једна од најбољих у класи, са просеком 8,93. Имала је много планова за будућност, а тренутно "стажира" на једној бензинској пумпи у самом центру Зајечара.

Др Бојану Шрајер новинари "Вечерњих" затичу на радном месту док точи гориво у један комби.

"Завршила сам студије у року, на факултету у Нишу", с паузама да услужи муштерије прича Бојана."Затим сам стажирала пола године у Здравственом центру у Зајечару, а онда положила државни испит, са десетком. А, онда је уследило - чекање".

Како се испоставило, један од најбољих младих лекара није био потребан никоме у Србији.

"Слала сам молбе ЗЦ Зајечар, РХ центру у Гамзиградској бањи и Медицинској школи у свом граду, али никада ми нико није одговорио - одмахује главом Бојана. - Конкурисала сам и у Београду, Ужицу, Зрењанину, Новом Саду... Ма, шта да вам кажем. На моје молбе нико се није удостојио да пошаље одговор. Свуда око мене био је зид ћутње".

Бојана је три године покушавала да нађе посао у струци. Али, одговора није било. У међувремену је постала мајка дечака Лазара, који данас има две године.

"Тата је, сећам се, пре девет месеци дошао кући и рекао ми: 'Ћерко, траже се женски радници на пумпи. Хоћеш ли да точиш гориво? Разумећу ако одбијеш', наставља Бојана. Одговорила сам му: 'Хоћу да радим, како да нећу'. И, ето тако сам завршила на пумпи".

Бојана каже да се ни за тренутак није двоумила да ли да прихвати посао.

" акве везе има што сам лекар - смеје се саговорница. "Па, није, ваљда, требало да одбијем посао, наставим да седим у кући и са тридесет година тражим новац од својих родитеља. Не, нисам могла себи да допустим такав луксуз".

И, тако се др Бојана обрела на пумпи, где ради већ девет месеци.

"Убрзо се прочуло да гориво на пумпи точи лекар", додаје Бојана. "Муштерије су, у почетку, у мене гледале као да сам чудо. А, онда су почели и да се шале са мном".

"Докторка, сипајте 10 литара "дизела". Успут, ако може и један преглед", чули смо једну муштерију како се шали са Бојаном.

"Може, наравно", са осмехом му је одговорила она.

ТОЧИ "СУПЕР" И МЕРИ ПРИТИСАК

Није шала, др Бојана је постала омиљена међу станарима околних зграда. Болница им је прилично далеко, па скокну до пумпе и потраже савет од ње.

"Обично ме питају да им протумачим резултате, неки траже савет, али ми сви пружају подршку. Па, дешавало се да овде, на клупици, људима мерим притисак и стетоскопом им проверавам плућа. Тако, сада имам два занимања - лекар и радник на пумпи", наглашава Бојана, а преносе "Вечерње новости".

Оставили смо лекарку да ради. Већ смо јој одузели превише времена, јер су је муштерије чекале. Бојана је, чини се, у тренутку заборавила да је доктор. Окренула се следећој муштерији, дохватила црево и запитала:

"Колико, комшија, да сипамо..."

(Вечерње новост)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

24.01.2016 12:10

Због тајкунске И политицарске дрзаве као И код нас ова докторица ради на пумпи!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицимур

24.01.2016 13:22

Њезин једини гријех је што није чланица странке...сад, владајуће или неке друге, није ни битно...

Name

Александар

24.01.2016 12:10

Нема ту више ништа чудно....и ја сам као љекар на бироу већ 15 мјесеци и тражим било какав посао...мора се од нечег живјети...а кад немате везу да вам нађе посао у струци морате да се сналазите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.01.2016 12:16

Еурес је пун конкурса за медицинаре. Не окреци се сине

Name

Рецепт

24.01.2016 12:22

Уз договор у 4 ока приме те на одредјено,дизес кредит,дас комисији за пријем радника и добијес ријесење за стално.И наредних 10 год.врацас кредит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

24.01.2016 12:24

Аустралија, Брасиил, Норвешка, Њемачка....Бог те! Имате младост, имате диплому. Ста чекате? Вејроватно сте од оних стребера који мисле да је зивот само завршити факултет и да те све чека. То не постоји. Ја кад сам видио да ту Нема хлеба, узео диплому и кренуо. Далеко. И јако сам срецан. Дакле, ако не можете прерасти дух касабе мора поштовати онда њене законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

24.01.2016 13:52

Слазем се мало језика треба и бјезите преко гране и без сколе има посла ко хоце да ради али код нас је народ такав сигурно сви познајемо некога да прица како одлази негдје а никад да оду, теско је оставити насе обицаје (да окренемо несто на разњу, ростиљ, славе итд. Тога слабо има преко гране само куца посо, посо куца зива истина сто пјевац екрем пјева

Name

Бер.

24.01.2016 13:01

Др. Бојана, свет је велик, крени и ти са осталима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

24.01.2016 13:06

Па Вучиц прича како у Србији цвета цвијеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аероплан

24.01.2016 13:08

Саамо А ниво њемачког језика и бираш Њемачку, Аустрију или Швајцарску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнеле

24.01.2016 13:12

Бојана, у Њемацкој вапе за медицинским особљем, пата од 2500 еура на горе, уци њемацки и негуби вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно

24.01.2016 13:15

Дно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћиро

24.01.2016 13:23

Ја имам фаx 15.година не радим. Радим свашта, презивљавам. Немам никакве наде, нити висе хоћу на конкурс код наших послодаваца Неки директор ме био примио у сколу, ал је стигла блокада од високих. Човјек је само рекао немој мене мијешати у то Прозивао сам тада неке патетичне и криминалне људе Која год власт додје они пливају. И није ми зао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пумпадзија

24.01.2016 13:29

Бјези сестро ,имас по Њемацкој Аустрији тразе са твојом струком,бјези ако треба и пјеске,само иди

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

24.01.2016 14:07

Да видите какве докторе имамо ми у Зворницком дому здравља. Све татини синови са купљеним дипломама наравно на приватним факултетима. Лазо це вам тај феномен најбоље објаснити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

24.01.2016 20:15

Ех, да сам младји, ово је права жена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1974

24.01.2016 21:06

Аустрија,покрајина Воралберг.Велики је дефицит љекара,наравно да се трази знање Њемацког језика.Уопсте у Аустрији тразе медицинаре.Ако мозе ова информација помоци било било коме било би ми драго....

ОДГОВОРИТЕ