ЕП: Норвежани први побиједили Пољаке, Хрвати немоћни!

Рукометаши Норвешке победили су Пољску 30:28 и нанели први пораз домаћину на Европском првенству. Рукометаши Француске победили су Хрватску 32:24 у четвртом мечу друге фазе Европског првенства у Кракову.

Остали спортови 24.01.2016 | 15:00
ЕП: Норвежани први побиједили Пољаке, Хрвати немоћни!

Норвежани су задржали максималан учинак и имају исто бодова колико и Француска (6), али и меч мање.

Билечки, који је у суботу прославио 36 рођендан, постигао је 10 голова за поражени тим, док је Хансен водио свој тим до тријумфа са осам погодака. Он је уједно проглешен играчем утакмице.

Пољска је брзо повела са 3:1, али су се гости брзо вратили у меч, да би преокренули на 9:8 и до краја сачували предност, иако ниједном нису имали више од три гола предности.

У наредном колу Норвешка ће играти са Македонијом, а Пољска са Белорусијом.

У дербију кола Француска је била доминантна од почетка до краја и уписала трећу победу. Хрватска забележила други пораз.

У тиму триколора истакао се голман Омејер са 16 одбрана, а пред крај меча уписао се и у стрелце, преко целог терена.

У другом мечу групе играју Пољска и Норвешка.

Хрвати су имали проблема и са својом одбраном, иако су после 20 минута имали само гол заостатка, серијом 6:1, Француска је повећавала предност.

Абало је своју екипу до тријумфа предводио са шест голова, Гигу је дао пет, а по четири Нарцис, Сораиндо о Порте. Код поражених Дувњак је дао пет голова, а по три Копљар, Хорват, Слишковић и Ковачевић.

У последњој утакмции групне фазе Хрватска ће играти са Пољском, а Француска са Норвешком.

Коментари / 0

Оставите коментар