EP: Norvežani prvi pobijedili Poljake, Hrvati nemoćni!

Rukometaši Norveške pobedili su Poljsku 30:28 i naneli prvi poraz domaćinu na Evropskom prvenstvu. Rukometaši Francuske pobedili su Hrvatsku 32:24 u četvrtom meču druge faze Evropskog prvenstva u Krakovu.

Ostali sportovi 24.01.2016 | 15:00
EP: Norvežani prvi pobijedili Poljake, Hrvati nemoćni!

Norvežani su zadržali maksimalan učinak i imaju isto bodova koliko i Francuska (6), ali i meč manje.

Bilečki, koji je u subotu proslavio 36 rođendan, postigao je 10 golova za poraženi tim, dok je Hansen vodio svoj tim do trijumfa sa osam pogodaka. On je ujedno proglešen igračem utakmice.

Poljska je brzo povela sa 3:1, ali su se gosti brzo vratili u meč, da bi preokrenuli na 9:8 i do kraja sačuvali prednost, iako nijednom nisu imali više od tri gola prednosti.

U narednom kolu Norveška će igrati sa Makedonijom, a Poljska sa Belorusijom.

U derbiju kola Francuska je bila dominantna od početka do kraja i upisala treću pobedu. Hrvatska zabeležila drugi poraz.

U timu trikolora istakao se golman Omejer sa 16 odbrana, a pred kraj meča upisao se i u strelce, preko celog terena.

U drugom meču grupe igraju Poljska i Norveška.

Hrvati su imali problema i sa svojom odbranom, iako su posle 20 minuta imali samo gol zaostatka, serijom 6:1, Francuska je povećavala prednost.

Abalo je svoju ekipu do trijumfa predvodio sa šest golova, Gigu je dao pet, a po četiri Narcis, Soraindo o Porte. Kod poraženih Duvnjak je dao pet golova, a po tri Kopljar, Horvat, Slišković i Kovačević.

U poslednjoj utakmcii grupne faze Hrvatska će igrati sa Poljskom, a Francuska sa Norveškom.

Komentari / 0

Ostavite komentar