Имате мање секса, криви су ваши телефони

Ако и ви у посљедње време напросто не стижете да водите љубав, на томе се захвалите савременим технологијама.

Свијет 24.01.2016 | 10:35
Имате мање секса, криви су ваши телефони

Сваког дана милиони одраслих људи проведу више од седам сати на својим паметним телефонима, таблетима или лаптоповима. Многи то раде због посла, али све чешће ове уређаје користе из чисте разоноде.

Нажалост, како најновија студија показује, на овај начин они уништавају не само своје здравље, већ и свој однос са партнером, нарочито у сексуалној сфери.

Честим боравком на друштвеним мрежама, само подстичете своју анксиозност и мањак самопоуздања, што врло штети тијелу и психи. Приде, честа употреба ових уређаја може да изазове бол у леђима, остеопорозу и депресију.

Наравно, кад вас боле леђа, а ни самопоздање вам није на највишем нивоу, тешко да ишта може да буде и од секса, упозоравају научници.

Резултати анкете коју је спровела организација “Бацк Паин Хелп” показују да ове уређаје најмање користе људи који имају близу 55 година и то само 26 минута дневно. Особе старе од 18 до 26 године користе их више од пет сати.

Такође, жене их користе мало више него мушкарци. У просјеку 19 одсто људи проводи седам сати и више дневно на уређајима.

Од испитаних особа, 27 одсто је потражило медицинску помоћ, као посљедицу прекомјерног коришћења уређаја, већином због болова у леђима.

Иако су у савремено доба паметни уређаји наши неизбјежни садрузи, ипак би требало, као и у свему другом, и са њима бити умјерен. Ако ништа, макар због секса!

Извор: Истинито

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ово је тацно

24.01.2016 10:49

Просле седмице сам добила рааспоред цасова у 4 ујутру. Схватила сам да зена пати од поремецаја спавања. СМС је инаце непријатан у цудно доба јер увијек бринем да је неко умро. Секс ме не занима па мислим заврсити зивот у целибату. Кад се пензионисем онда цу се замонасити. Пријатно свима

ОДГОВОРИТЕ