Фила: Трибунал може задржати Шешеља

Уколико првостепена пресуда Хашког трибунала лидеру радикала Војиславу Шешељу буде ослобађајућа или у висини најмање двије трећине времена које је он већ провео у затвору, Шешељ одмах може да се врати кући, изјавио је београдски адвокат Тома Фила.

Србија 23.01.2016 | 13:20
Фила: Трибунал може задржати Шешеља

"Ако се судије одлуче за казну која предвиђа више година него што је био у ћелији, могу да одлуче да остане у Хагу и тамо чека правоснажну пресуду", рекао је Фила у изјави за београдске "Вечерње новости".

Подсјећајући на то да је коначна ријеч у случају Шешеља посљедњих година више пута одгађана, Фила не одбацује ни ту могућност и напомиње да "док не кажу (Хашки трибунал) датум, ништа није коначно".

"Новостима" је у Хагу речено да нема промјена, да се пресуда Шешељу очекује до краја марта и наводе да он мора да дође и саслуша пресуду у судници.

"Шешељ мора да оде тамо и чује пресуду, иако је цијело његово суђење и оптужница фарса и срамота, осим ако Хаг одлучи да може да остане у Београду, што је тешко поверовати", навео је Фила.

Лист подсјећа да је Шешељ јавно изјавио да не размишља о пресуди и понавља да се у Холандију неће враћати добровољно. У том случау преостаје само да га српске власти по налогу Судског вијећа ухапсе и изруче.

Шешељ је на привременој слободи од новембра 2014. године.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хм

23.01.2016 12:32

Не могу му приписати ниједно конкретно недјело. Нити командну одговорност јер није командовао никаквим формацијама нити је био предсједник државе односно режима (з ато је осудјен Милошевић), предсједник валде, начелиник генералштаба нити било чега. Он је политичар који прича своју причу. Н акрају ће он тужити хашки трибунал и тражити енормну одштету. И морати добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

23.01.2016 18:33

За Воју Шешеља не бринем. Он је ПРАВНИК и снаће се. Више треба да се бринемо за наш обезглављени и залуђени СРБски Народ који служи за експерименте тајним владарима из сенке а да тога многи СРБи нису ни свјесни! ВОЈИ ЖЕЛИМ СВЕ НАЈБОЉЕ. ПУНО СРЕЋЕ И УСПЈЕХА НА ХАШКОМЕ СУДУ. БРАНЕЋИ СЕБЕ ОД ЛАЖНИ ОПТУЖБИ ШЕШЕЉ БРАНИ СРБСКИ НАРОД ОД ЊЕГОВЕ ИЗМИШЉЕНЕ КРИВИЦЕ!

Name

фила

23.01.2016 12:39

То си правник јел да,засто Су га противправно дрзали ресет година....ниста му нису доказали....јел то зеневска конвенција о људским правима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јохннy

23.01.2016 13:24

Држи се, легендо Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сесељевац

23.01.2016 14:13

Док су остали крали и лагали народ, Сесељ је затваран и понизаван, прво од стране комуниста, па онда Слобиних социјалиста и на крају од белосветских протува у Хагу. Бивсе колеге, Тома и Аца, су продали веру за вецеру и сада су на власти. То је Сесељ могао урадити много пута, али није. Сесељ данас признаје Дејтонски споразум, БиХ и РС као ентитет, умеренији је у многим изјавама, и ако је Тома Диплома могао постати премијер Србије, засто Сесељ не би могао да буде њен премијер! Неце ме нико уверити да се пресуда у Хагу доноси бас сада када су расписани избори у Србији. Све је то банда. Моја фамилија у Србији је била за Вуцица, али су сви разоцарани јер је слагао све сто је могао и сви це одреда гласати за Сесеља и радикале као једину странку која није покрала градјане Србије нити им је ста лазно обецавала. Е једино ме смета сто Сесељ прецутно подрзава Додика, сто није добро за Србе са обе стране Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сесељ

23.01.2016 16:25

Ви сви припадници хаског трибунала , мозете само да ми прихватите и по*усите ку*ац ... то стоји у тексту...легенда

ОДГОВОРИТЕ