Fila: Tribunal može zadržati Šešelja

Ukoliko prvostepena presuda Haškog tribunala lideru radikala Vojislavu Šešelju bude oslobađajuća ili u visini najmanje dvije trećine vremena koje je on već proveo u zatvoru, Šešelj odmah može da se vrati kući, izjavio je beogradski advokat Toma Fila.

Srbija 23.01.2016 | 13:20
Fila: Tribunal može zadržati Šešelja

"Ako se sudije odluče za kaznu koja predviđa više godina nego što je bio u ćeliji, mogu da odluče da ostane u Hagu i tamo čeka pravosnažnu presudu", rekao je Fila u izjavi za beogradske "Večernje novosti".

Podsjećajući na to da je konačna riječ u slučaju Šešelja posljednjih godina više puta odgađana, Fila ne odbacuje ni tu mogućnost i napominje da "dok ne kažu (Haški tribunal) datum, ništa nije konačno".

"Novostima" je u Hagu rečeno da nema promjena, da se presuda Šešelju očekuje do kraja marta i navode da on mora da dođe i sasluša presudu u sudnici.

"Šešelj mora da ode tamo i čuje presudu, iako je cijelo njegovo suđenje i optužnica farsa i sramota, osim ako Hag odluči da može da ostane u Beogradu, što je teško poverovati", naveo je Fila.

List podsjeća da je Šešelj javno izjavio da ne razmišlja o presudi i ponavlja da se u Holandiju neće vraćati dobrovoljno. U tom slučau preostaje samo da ga srpske vlasti po nalogu Sudskog vijeća uhapse i izruče.

Šešelj je na privremenoj slobodi od novembra 2014. godine.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Hm

23.01.2016 12:32

Ne mogu mu pripisati nijedno konkretno nedjelo. Niti komandnu odgovornost jer nije komandovao nikakvim formacijama niti je bio predsjednik države odnosno režima (z ato je osudjen Milošević), predsjednik valde, načelinik generalštaba niti bilo čega. On je političar koji priča svoju priču. N akraju će on tužiti haški tribunal i tražiti enormnu odštetu. I morati dobiti.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

23.01.2016 18:33

За Воју Шешеља не бринем. Он је ПРАВНИК и снаће се. Више треба да се бринемо за наш обезглављени и залуђени СРБски Народ који служи за експерименте тајним владарима из сенке а да тога многи СРБи нису ни свјесни! ВОЈИ ЖЕЛИМ СВЕ НАЈБОЉЕ. ПУНО СРЕЋЕ И УСПЈЕХА НА ХАШКОМЕ СУДУ. БРАНЕЋИ СЕБЕ ОД ЛАЖНИ ОПТУЖБИ ШЕШЕЉ БРАНИ СРБСКИ НАРОД ОД ЊЕГОВЕ ИЗМИШЉЕНЕ КРИВИЦЕ!

Name

fila

23.01.2016 12:39

To si pravnik jel da,zasto Su ga protivpravno drzali reset godina....nista mu nisu dokazali....jel to zenevska konvencija o ljudskim pravima...

ODGOVORITE
Name

johnny

23.01.2016 13:24

Drži se, legendo Srpska!

ODGOVORITE
Name

Seseljevac

23.01.2016 14:13

Dok su ostali krali i lagali narod, Seselj je zatvaran i ponizavan, prvo od strane komunista, pa onda Slobinih socijalista i na kraju od belosvetskih protuva u Hagu. Bivse kolege, Toma i Aca, su prodali veru za veceru i sada su na vlasti. To je Seselj mogao uraditi mnogo puta, ali nije. Seselj danas priznaje Dejtonski sporazum, BiH i RS kao entitet, umereniji je u mnogim izjavama, i ako je Toma Diploma mogao postati premijer Srbije, zasto Seselj ne bi mogao da bude njen premijer! Nece me niko uveriti da se presuda u Hagu donosi bas sada kada su raspisani izbori u Srbiji. Sve je to banda. Moja familija u Srbiji je bila za Vucica, ali su svi razocarani jer je slagao sve sto je mogao i svi ce odreda glasati za Seselja i radikale kao jedinu stranku koja nije pokrala gradjane Srbije niti im je sta lazno obecavala. E jedino me smeta sto Seselj precutno podrzava Dodika, sto nije dobro za Srbe sa obe strane Drine.

ODGOVORITE
Name

Seselj

23.01.2016 16:25

Vi svi pripadnici haskog tribunala , mozete samo da mi prihvatite i po*usite ku*ac ... to stoji u tekstu...legenda

ODGOVORITE