Да ли ће Бањалука раскинути уговоре са аутопревозницима?

Неприхватањем смањења цијена карата које су Градске власти у Бањалуци предложиле аутопревозницима стекли су се услови за раскид уговора са њима, рекао је у петак Зоран Новаковић, начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове.

Република Српска 22.01.2016 | 21:05
Да ли ће Бањалука раскинути уговоре са аутопревозницима?

"Тражили смо да поједничну цијену карата превозници спусте на 1,30 КМ , јер постоји економска оправданост за то. Неприхватањем наших цијена стекли су услови за раскид уговора. У неком наредном периоду ћемо знати какве ћемо даље потезе вући" , истакао је Новаковић те је навео као ријешење да се направи градско предузеће и самим тим се "ријеше неких уцјена".

Протеклих дана су се копља ломила да се снизи цијена аутобуске карте, која је тренутно 1, 60 КМ, јер је гориво знатно појефтинило. Превозници истичу да није дошло до договора, те да неће пристати на цијену коју је град одредио, пишу Независне.

Горан Старчевић, извршни директор саобраћаја "Аутопревоза", рекао је да анализе нису урађене на основу реалних показатеља.

"Предложили смо да извршимо корецију одређених цијена карата, максимално шест одсто", навео је он.

Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке, рекао је да цијена карата "треба да иде доље", али то није тако једноставно.

"Када су у питању превозници они никада не би снизили карту или би само онолико колико они сматрају да треба, а не колико калкулације показују", навео је у данас Гаврановић.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

роб

22.01.2016 20:38

Не треба дјецу слати у сколу док карта не пјефтини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дражен

22.01.2016 20:56

Постована господо, надам се да сте сада схватили да се предузећа од виталног интереса(аутопревоз,чистоћа,водовод,електро......) не приватизују.Због васих гресака вас сада уцјењују. Бице то пуно горе.Сви ми знамо како се пролази на тендерима,тако да це и ово бити млацење сламе.

ОДГОВОРИТЕ