Da li će Banjaluka raskinuti ugovore sa autoprevoznicima?

Neprihvatanjem smanjenja cijena karata koje su Gradske vlasti u Banjaluci predložile autoprevoznicima stekli su se uslovi za raskid ugovora sa njima, rekao je u petak Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove.

Republika Srpska 22.01.2016 | 21:05
Da li će Banjaluka raskinuti ugovore sa autoprevoznicima?

"Tražili smo da pojedničnu cijenu karata prevoznici spuste na 1,30 KM , jer postoji ekonomska opravdanost za to. Neprihvatanjem naših cijena stekli su uslovi za raskid ugovora. U nekom narednom periodu ćemo znati kakve ćemo dalje poteze vući" , istakao je Novaković te je naveo kao riješenje da se napravi gradsko preduzeće i samim tim se "riješe nekih ucjena".

Proteklih dana su se koplja lomila da se snizi cijena autobuske karte, koja je trenutno 1, 60 KM, jer je gorivo znatno pojeftinilo. Prevoznici ističu da nije došlo do dogovora, te da neće pristati na cijenu koju je grad odredio, pišu Nezavisne.

Goran Starčević, izvršni direktor saobraćaja "Autoprevoza", rekao je da analize nisu urađene na osnovu realnih pokazatelja.

"Predložili smo da izvršimo koreciju određenih cijena karata, maksimalno šest odsto", naveo je on.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da cijena karata "treba da ide dolje", ali to nije tako jednostavno.

"Kada su u pitanju prevoznici oni nikada ne bi snizili kartu ili bi samo onoliko koliko oni smatraju da treba, a ne koliko kalkulacije pokazuju", naveo je u danas Gavranović.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rob

22.01.2016 20:38

Ne treba djecu slati u skolu dok karta ne pjeftini

ODGOVORITE
Name

Dražen

22.01.2016 20:56

Postovana gospodo, nadam se da ste sada shvatili da se preduzeća od vitalnog interesa(autoprevoz,čistoća,vodovod,elektro......) ne privatizuju.Zbog vasih gresaka vas sada ucjenjuju. Bice to puno gore.Svi mi znamo kako se prolazi na tenderima,tako da ce i ovo biti mlacenje slame.

ODGOVORITE