ЕП, Србија - Црна Гора: Ко је овдје домаћин?!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић нашалио се у вези са подршком коју црногорска селекција има на Европском првенству у Београду. О финалу: "Заслужено и једни и други".

Остали спортови 23.01.2016 | 09:40
ЕП, Србија - Црна Гора: Ко је овдје домаћин?!

Србија и Црна Гора трећи пут за европску круну у ватерполу!

Први пут су играли у Малаги 2008. године (тада је Црна Гора победила 6:5), а онда у Ајндховену 2012. године, када је Србија потопила Црну Гору(9:8).

Црногорци су одиграли одлично цео турнир. Нови селектор, млади Владимир Гојковић, до скора играч, иако оспораван, показао је да је зрео за ту улогу. Вратио је победнички менталитет екипи, улио играчима самопоуздање, свакоме нашао право место у екипи. Никола Јановић је главни мотор екипе, али и остали, почев од сјајног голмана Милоша Шћепановића, дају немерљив допринос игри и резултатима.

Јасно је: у суботу, од 17.45 часова, у Комбанк арени очекује нас ватерполо спектакл, пред рекордним бројем гледалаца - биће места за 16.000!

Пред сутрашње финале, селектор српског тима Дејан Савић мало се нашалио у вези са подршком коју репрезентација Црне Горе има у Београду, а имаће је и у суботу.

"Неко је питао да ли Србија има мане. Свако има мане, свака екипа и нико није непобедив, тако да сутра очекујем велику борбу и надам се да ће пуна Арена да ужива, јер ће и једна и друга репрезентација играти пред домаћом публиком", рекао је Савић уз осмех.

На конференцији за новинаре, Савић је истакао и да су обе репрезентације заслужено у финалу и додаје да очекује отворену борбу.

"Сигурно је да се већина нас потајно надала оваквом финалу, јер реално, по приказаном и Србија и Црна Гора су показале да су тренутно две најбоље екипе. Црна Гора је имала неколико пехова и лошу атмосферу у прошлости, али је променом тренера дошла до изузетне атмосфере", рекао је Савић и додао:

"Они су агресивношћу победили Италијане и Мађарску до финала. Обе селекције су заслужено у финалу. Финале је једна велика утакмица и све је отворено".

Капитен репрезентације Живко Гоцић сагласио се са Савићем да су обе репрезентације показале највише на првенству и додао да ће он и његови саиграчи у сутрашњем финалу пружити свој максимум у борби за златну медаљу.

"Они су веома добра екипа. Не треба претерано да се прича о њима. Сигурни смо сви да ће бити тешка и неизвесна утакмица до последњег момента. Ми ћемо да се потрудимо да урадимо све што је у нашој моћи да ова већ освојена медаља око врата буде најсјајнија. Финале је утакмица која са собом носи много ствари. Спремни смо да урадимо све у што је нашој моћи, а да ли је то довољно видећемо сутра око 19 часова", рекао је Гоцић.

Коментари / 0

Оставите коментар