EP, Srbija - Crna Gora: Ko je ovdje domaćin?!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić našalio se u vezi sa podrškom koju crnogorska selekcija ima na Evropskom prvenstvu u Beogradu. O finalu: "Zasluženo i jedni i drugi".

Ostali sportovi 23.01.2016 | 09:40
EP, Srbija - Crna Gora: Ko je ovdje domaćin?!

Srbija i Crna Gora treći put za evropsku krunu u vaterpolu!

Prvi put su igrali u Malagi 2008. godine (tada je Crna Gora pobedila 6:5), a onda u Ajndhovenu 2012. godine, kada je Srbija potopila Crnu Goru(9:8).

Crnogorci su odigrali odlično ceo turnir. Novi selektor, mladi Vladimir Gojković, do skora igrač, iako osporavan, pokazao je da je zreo za tu ulogu. Vratio je pobednički mentalitet ekipi, ulio igračima samopouzdanje, svakome našao pravo mesto u ekipi. Nikola Janović je glavni motor ekipe, ali i ostali, počev od sjajnog golmana Miloša Šćepanovića, daju nemerljiv doprinos igri i rezultatima.

Jasno je: u subotu, od 17.45 časova, u Kombank areni očekuje nas vaterpolo spektakl, pred rekordnim brojem gledalaca - biće mesta za 16.000!

Pred sutrašnje finale, selektor srpskog tima Dejan Savić malo se našalio u vezi sa podrškom koju reprezentacija Crne Gore ima u Beogradu, a imaće je i u subotu.

"Neko je pitao da li Srbija ima mane. Svako ima mane, svaka ekipa i niko nije nepobediv, tako da sutra očekujem veliku borbu i nadam se da će puna Arena da uživa, jer će i jedna i druga reprezentacija igrati pred domaćom publikom", rekao je Savić uz osmeh.

Na konferenciji za novinare, Savić je istakao i da su obe reprezentacije zasluženo u finalu i dodaje da očekuje otvorenu borbu.

"Sigurno je da se većina nas potajno nadala ovakvom finalu, jer realno, po prikazanom i Srbija i Crna Gora su pokazale da su trenutno dve najbolje ekipe. Crna Gora je imala nekoliko pehova i lošu atmosferu u prošlosti, ali je promenom trenera došla do izuzetne atmosfere", rekao je Savić i dodao:

"Oni su agresivnošću pobedili Italijane i Mađarsku do finala. Obe selekcije su zasluženo u finalu. Finale je jedna velika utakmica i sve je otvoreno".

Kapiten reprezentacije Živko Gocić saglasio se sa Savićem da su obe reprezentacije pokazale najviše na prvenstvu i dodao da će on i njegovi saigrači u sutrašnjem finalu pružiti svoj maksimum u borbi za zlatnu medalju.

"Oni su veoma dobra ekipa. Ne treba preterano da se priča o njima. Sigurni smo svi da će biti teška i neizvesna utakmica do poslednjeg momenta. Mi ćemo da se potrudimo da uradimo sve što je u našoj moći da ova već osvojena medalja oko vrata bude najsjajnija. Finale je utakmica koja sa sobom nosi mnogo stvari. Spremni smo da uradimo sve u što je našoj moći, a da li je to dovoljno videćemo sutra oko 19 časova", rekao je Gocić.

Komentari / 0

Ostavite komentar