ЕЛ - Петак је: Звезда хоће нови шпански скалп!

Пред црвено-белима је још један евролигашки дуел са тимом из најјаче лиге у Европи.

Кошарка 22.01.2016 | 16:20
ЕЛ - Петак је: Звезда хоће нови шпански скалп!

Петак је. Дан за нову победу!

Црвену звезду Телеком ове вечери чека четврти Топ 16 изазов - меч против Уникахе од 20.00 часова.

Тим Дејана Радоњића има прилику да потпуно остави по страни евролигашке поразе на старту друге рунде и да тријумфом сасвим равноправно уђе у борбу за пласман међу осам.

Гости из Малаге дочекују меч у "Пиониру" у доброј форми, са две победе за собом (Дарушафака, Цедевита) и тесним поразом од Панатинаикоса, који су црвено-бели савладали у прошлом колу, у Атини.

И Звезда и Уникаха улазе у утакмицу у добром тренутку, после евролигашке и првенствене победе и у моменту успона форме. "Папир" наговештава велику борбу.

Дан уочи утакмице, тренер црвено-белих Дејан Радоњић најавио је за петак повратак капитена Луке Митровића у Београд из Истанбула, на наставак опоравка од повреде колена. Уз то, Звездин шеф струке је и наговестио могућност да Квинси Милер не наступи против Шпанаца због повреде скочног зглоба.

Међутим, та дилема отклоњена је исте вечери, када је Американац истрчао на тренинг заједно са остатком тима. Дакле, он ће дефинитивно бити спреман да заигра против захукталог тима Ђоана Плазе.

Са Милером у саставу, Звезда ће покушати да још једном обори шпански тим пред својом публиком, којој су претходних година бацани скалпови Билбаа, Лаборал Куће, Валенсије, а недавно и Реала.

"Мислим да већина нас у саставу и не зна за тај скор са шпанским тимовима, нити се осврћемо на то. Улазимо у сваку утакмицу као да је последња. Показали смо да можемо да се носимо са квалитетним екипама, поготово пред својим навијачима. То можемо и то морамо", рекао је после тренинга у четвртак Марко Гудурић, један од најмлађих у екипи Звезде.

И он и Радоњић посебно су упозорили да се Уникаха не би требало олако схватити. Екипа коју чине и Немања Недовић и Демаркус Нелсон ове сезоне је московском победом над ЦСКА већ показала шта може на гостовањима.

"Чекамо меч са великим оптимизмом, жељом и надањем, али и са дозом опреза, јер Уникаха је изванредна екипа, која игра добру и брзу тимску кошарку, атрактивну. Стално иду на скок. Морамо бити јако опрезни и екстра мотивисани. Победиће екипа која буде чвршћа и која буде играла бољу одбрану", подвукао је Гудурић.

Звезда - Уникаха, хала Пионир, 20.00 часова!

Апел Звезде: Без убацивања предмета
Клуб са Малог Калемегдана платиће казну од 8.000 евра због убацивања тврдих предмета на паркет током утакмице против Фенербахчеа. Црвено-бели су уочи меча против Уникахе апеловали на своје навијаче да се уздрже од таквих потеза, јер би следећа казна могла да буде драстичнија - закључавање дворане.

Коментари / 0

Оставите коментар