EL - Petak je: Zvezda hoće novi španski skalp!

Pred crveno-belima je još jedan evroligaški duel sa timom iz najjače lige u Evropi.

Košarka 22.01.2016 | 16:20
EL - Petak je: Zvezda hoće novi španski skalp!

Petak je. Dan za novu pobedu!

Crvenu zvezdu Telekom ove večeri čeka četvrti Top 16 izazov - meč protiv Unikahe od 20.00 časova.

Tim Dejana Radonjića ima priliku da potpuno ostavi po strani evroligaške poraze na startu druge runde i da trijumfom sasvim ravnopravno uđe u borbu za plasman među osam.

Gosti iz Malage dočekuju meč u "Pioniru" u dobroj formi, sa dve pobede za sobom (Darušafaka, Cedevita) i tesnim porazom od Panatinaikosa, koji su crveno-beli savladali u prošlom kolu, u Atini.

I Zvezda i Unikaha ulaze u utakmicu u dobrom trenutku, posle evroligaške i prvenstvene pobede i u momentu uspona forme. "Papir" nagoveštava veliku borbu.

Dan uoči utakmice, trener crveno-belih Dejan Radonjić najavio je za petak povratak kapitena Luke Mitrovića u Beograd iz Istanbula, na nastavak oporavka od povrede kolena. Uz to, Zvezdin šef struke je i nagovestio mogućnost da Kvinsi Miler ne nastupi protiv Španaca zbog povrede skočnog zgloba.

Međutim, ta dilema otklonjena je iste večeri, kada je Amerikanac istrčao na trening zajedno sa ostatkom tima. Dakle, on će definitivno biti spreman da zaigra protiv zahuktalog tima Đoana Plaze.

Sa Milerom u sastavu, Zvezda će pokušati da još jednom obori španski tim pred svojom publikom, kojoj su prethodnih godina bacani skalpovi Bilbaa, Laboral Kuće, Valensije, a nedavno i Reala.

"Mislim da većina nas u sastavu i ne zna za taj skor sa španskim timovima, niti se osvrćemo na to. Ulazimo u svaku utakmicu kao da je poslednja. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa kvalitetnim ekipama, pogotovo pred svojim navijačima. To možemo i to moramo", rekao je posle treninga u četvrtak Marko Gudurić, jedan od najmlađih u ekipi Zvezde.

I on i Radonjić posebno su upozorili da se Unikaha ne bi trebalo olako shvatiti. Ekipa koju čine i Nemanja Nedović i Demarkus Nelson ove sezone je moskovskom pobedom nad CSKA već pokazala šta može na gostovanjima.

"Čekamo meč sa velikim optimizmom, željom i nadanjem, ali i sa dozom opreza, jer Unikaha je izvanredna ekipa, koja igra dobru i brzu timsku košarku, atraktivnu. Stalno idu na skok. Moramo biti jako oprezni i ekstra motivisani. Pobediće ekipa koja bude čvršća i koja bude igrala bolju odbranu", podvukao je Gudurić.

Zvezda - Unikaha, hala Pionir, 20.00 časova!

Apel Zvezde: Bez ubacivanja predmeta
Klub sa Malog Kalemegdana platiće kaznu od 8.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na parket tokom utakmice protiv Fenerbahčea. Crveno-beli su uoči meča protiv Unikahe apelovali na svoje navijače da se uzdrže od takvih poteza, jer bi sledeća kazna mogla da bude drastičnija - zaključavanje dvorane.

Komentari / 0

Ostavite komentar