АО - преглед дана (Ж)...

Марија Шарапова прошла је у осмину финала Аустралијан опена победом против Лорин Дејвис тек после три сета – 6:1, 6:7(5), 6:0. Пољска тенисерка Агњешка Радвањска пласирала се у четврто коло победом над Моником Пуиг из Порторика у два сета – 6:4 и 6:0. 

Тенис 22.01.2016 | 11:20
АО - преглед дана (Ж)...

Рускиња, која је у Мелбурну освојила титулу 2008. године, није блистала. Посебно се мучила у другом сету, али је ипак у трећем на убедљив начин привела меч крају.

У финишу другог сета и Федерер је мислио да ће Шарапова брзо завршити посао, али борбена Лорин Дејвис им је покварила планове. Није ипак имала снаге за трећи сет, па је Рускиња прошла у осмину финала.

Много тежи посао сигурно је очекује у борби за четвртфинале, пошто је њена наредна ривалка Белинда Бенчић.

Швајцаркиња је изгубила први сет од Катерине Бондаренко, али је у наставку показала свој огроман потенцијал и остварила је најбољи резултат у каријери у Мелбурну.

Пољска тенисерка Агњешка Радвањска пласирала се у четврто коло победом над Моником Пуиг из Порторика у два сета – 6:4 и 6:0.

Радвањска је први сет добила после 50 минута игре, одузевши противници два пута сервис у финишу сета.

У другом сету на терену је била само једна тенисерка, пошто Радвањска 52. тенисерки света није препустила ни један гем.

Четврта играчица света у осмини финала првог гренд слем турнира у сезони играће против Ана-Лене Фридсам, која је наставила са сјајним партијама у Мелбурну.

Немица је приредила ново изненађење и савладала 15. тенисерку света, Италијанку Роберту Винчи.

Коментари / 0

Оставите коментар