AO - pregled dana (Ž)...

Marija Šarapova prošla je u osminu finala Australijan opena pobedom protiv Lorin Dejvis tek posle tri seta – 6:1, 6:7(5), 6:0. Poljska teniserka Agnješka Radvanjska plasirala se u četvrto kolo pobedom nad Monikom Puig iz Portorika u dva seta – 6:4 i 6:0. 

Tenis 22.01.2016 | 11:20
AO - pregled dana (Ž)...

Ruskinja, koja je u Melburnu osvojila titulu 2008. godine, nije blistala. Posebno se mučila u drugom setu, ali je ipak u trećem na ubedljiv način privela meč kraju.

U finišu drugog seta i Federer je mislio da će Šarapova brzo završiti posao, ali borbena Lorin Dejvis im je pokvarila planove. Nije ipak imala snage za treći set, pa je Ruskinja prošla u osminu finala.

Mnogo teži posao sigurno je očekuje u borbi za četvrtfinale, pošto je njena naredna rivalka Belinda Benčić.

Švajcarkinja je izgubila prvi set od Katerine Bondarenko, ali je u nastavku pokazala svoj ogroman potencijal i ostvarila je najbolji rezultat u karijeri u Melburnu.

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska plasirala se u četvrto kolo pobedom nad Monikom Puig iz Portorika u dva seta – 6:4 i 6:0.

Radvanjska je prvi set dobila posle 50 minuta igre, oduzevši protivnici dva puta servis u finišu seta.

U drugom setu na terenu je bila samo jedna teniserka, pošto Radvanjska 52. teniserki sveta nije prepustila ni jedan gem.

Četvrta igračica sveta u osmini finala prvog grend slem turnira u sezoni igraće protiv Ana-Lene Fridsam, koja je nastavila sa sjajnim partijama u Melburnu.

Nemica je priredila novo iznenađenje i savladala 15. teniserku sveta, Italijanku Robertu Vinči.

Komentari / 0

Ostavite komentar