Подршка Ивановићу, срамна одлука суда

После пресуде Еулекса, пријатељи Оливера Ивановиц́а позвали су грађане Србије на протест због срамне одлуке тог суда. Скуп ц́е бити одржан у Београду у суботу у 12 часова и 44 минута на Тргу Николе Пашиц́а.

 

Србија 22.01.2016 | 10:35
Подршка Ивановићу, срамна одлука суда

„Пријатељи Оливера Ивановиц́а у последњих годину дана, током судског процеса, организовали су неколико протеста подршке у Војводини и на Косову и Метохији. После објављивања срамне пресуде, одлучили смо да пружимо прилику грађанима Србије да дају подршку Оливеру“, каже за Спутњик један од Ивановиц́евих пријатеља Александар Зобеница.

„Оливер Ивановиц́ је последњих 25 година давао подршку грађанима на територији Косова и Метохије, самим тим и народу Србије. Стојимо уз њега, као и сви грађани Србије“, каже Зобеница.

Он додаје да су утисци о пресуди још увек свежи, те да засад није познато да ли ц́е сличан скуп бити одржан на Косову и Метохији.

Скуп који ц́е у суботу бити одржан у Београду симболично почиње у 12 часова и 44 минута, алудирајуц́и на Резолуцију Савета безбедности Уједињених нација. Зобеница наглашава да није реч о политичком окупљању.

„То је скуп пријатеља Оливера Ивановиц́а и скуп грађана Републике Србије који му дају подршку, као и подршку нашим људима на Косову и Метохији. Скуп није политички. Нец́емо дозволити било какве политичке конотације. Србија је наша држава, наши грађани и држављани имају право на фер суђење, а оно је у случају Оливера Ивановиц́а флагрантно прекршено“, оцењује Зобеница.

Еулексово судско вец́е изрекло је данас у Основном суду у Косовској Митровици лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановиц́у казну затвора од девет година због ратних злочина почињених 1999. године у том граду.

Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило М.

22.01.2016 10:07

Тешко оном кога СРБија брани а Црна Гора храни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

22.01.2016 10:08

Моземо ми подрзават ста хоцемо, суд је судио и пресудо али увијек се на некоме кола сломе. Теско само осудјеном. И о њему це се прицат једно мјесец дана и заборавити га као да није ни постојао а он це робијат. То је нама наса борба дала да имамо будале за марсала којима постени само слузе као марионете да има ко за њих и њихове идеале гласат и ако треба гинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истине ради

22.01.2016 12:12

Не заборавиомо у вријеме када је Ивановиц ухапсен он и њјегова политицка странка су на Косову били љути противници Вуцицевог СНС и тразили су за Србе много висе него сто је тразио СНС тако да је СНСу хапсење Ивановица добро досло [у политицком смислу] А сада када су видјели да народ и даље воли Ивановица, СНС покусава промјенити политку и као 'борити се за Ивановица

ОДГОВОРИТЕ