Podrška Ivanoviću, sramna odluka suda

Posle presude Euleksa, prijatelji Olivera Ivanovića pozvali su građane Srbije na protest zbog sramne odluke tog suda. Skup će biti održan u Beogradu u subotu u 12 časova i 44 minuta na Trgu Nikole Pašića.

 

Srbija 22.01.2016 | 10:35
Podrška Ivanoviću, sramna odluka suda

„Prijatelji Olivera Ivanovića u poslednjih godinu dana, tokom sudskog procesa, organizovali su nekoliko protesta podrške u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji. Posle objavljivanja sramne presude, odlučili smo da pružimo priliku građanima Srbije da daju podršku Oliveru“, kaže za Sputnjik jedan od Ivanovićevih prijatelja Aleksandar Zobenica.

„Oliver Ivanović je poslednjih 25 godina davao podršku građanima na teritoriji Kosova i Metohije, samim tim i narodu Srbije. Stojimo uz njega, kao i svi građani Srbije“, kaže Zobenica.

On dodaje da su utisci o presudi još uvek sveži, te da zasad nije poznato da li će sličan skup biti održan na Kosovu i Metohiji.

Skup koji će u subotu biti održan u Beogradu simbolično počinje u 12 časova i 44 minuta, aludirajući na Rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Zobenica naglašava da nije reč o političkom okupljanju.

„To je skup prijatelja Olivera Ivanovića i skup građana Republike Srbije koji mu daju podršku, kao i podršku našim ljudima na Kosovu i Metohiji. Skup nije politički. Nećemo dozvoliti bilo kakve političke konotacije. Srbija je naša država, naši građani i državljani imaju pravo na fer suđenje, a ono je u slučaju Olivera Ivanovića flagrantno prekršeno“, ocenjuje Zobenica.

Euleksovo sudsko veće izreklo je danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 1999. godine u tom gradu.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Михаило М.

22.01.2016 10:07

Тешко оном кога СРБија брани а Црна Гора храни!

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

22.01.2016 10:08

Mozemo mi podrzavat sta hocemo, sud je sudio i presudo ali uvijek se na nekome kola slome. Tesko samo osudjenom. I o njemu ce se pricat jedno mjesec dana i zaboraviti ga kao da nije ni postojao a on ce robijat. To je nama nasa borba dala da imamo budale za marsala kojima posteni samo sluze kao marionete da ima ko za njih i njihove ideale glasat i ako treba ginuti.

ODGOVORITE
Name

istine radi

22.01.2016 12:12

Ne zaboraviomo u vrijeme kada je Ivanovic uhapsen on i njjegova politicka stranka su na Kosovu bili ljuti protivnici Vucicevog SNS i trazili su za Srbe mnogo vise nego sto je trazio SNS tako da je SNSu hapsenje Ivanovica dobro doslo [u politickom smislu] A sada kada su vidjeli da narod i dalje voli Ivanovica, SNS pokusava promjeniti politku i kao 'boriti se za Ivanovica

ODGOVORITE