ЕП - Гојковић: Морамо изнад максимума против Србије!

Селектор ватерполиста Црне Горе Владимир Гојковић рекао је да је Србија фаворит, али и да „ајкуле“ имају шансе у финалу Европског првенства у Београду.

Остали спортови 22.01.2016 | 17:00
ЕП - Гојковић: Морамо изнад максимума против Србије!

Његова екипа савладала је Мађарску у полуфиналу са 8:5, а Гојковић сматра да је игра у одбрани била кључ победе.

Србија и Црна Гора ће се за злато борити у суботу у 17.45.

"Одиграли смо јако добру одбрану од почетка до краја и то је кључ победе. Сви играчи су дали свој максимум, иако је било јако тешко опоравити их од утакмице пре два дана. На крају је победило срце. Немам шта да замерим играчима", рекао је Гојковић и додао да његова екипа неће да се преда против изабраника дејана Савића.

"Србија је показала велики квалитет до сада. Самопоуздање им је на врхунском нивоу, јер су освојили четири, пет такмичења у низу. Видели смо како су завршили полуфиналну утакмицу против Грчке... Нећемо да се предамо, јер и ми имамо неке ствари које можемо да урадимо против њих, али морамо бити изнад максимума, јер објективно они јесу фаворити", рекао је Гојковић.

Ватерполиста Црне Горе Млађан Јановић оценио је да су две најбоље селекције на првенству заслужено у финалу.

"Данас смо одиграли врхунски. Сигуран сам да смо ми и Србија две најбоље екипе и да смо заслужено у финалу. Биће пуна арена, феноменална атмосфера и прелепа утакмица. Било какво друго финале не би оправдало очекивања. Срећан сам и због пласмана на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро... Нећемо ићи на квалфикације у Трст, јер смо овде обавили много тога", рекао је Јановић.

Коментари / 0

Оставите коментар