ЕП: Црна Гора преко Мађарске до финала са Србијом!

Ватерполисти Црне Горе пласирали су се у финале Европског првенства у Београду победом над Мађарском 8:5.

Остали спортови 21.01.2016 | 21:45
ЕП: Црна Гора преко Мађарске до финала са Србијом!

Црна Гора је искористила подршку своје пубике у Арени и савладала Мађарску у другом полуфиналу Европског првенства у ватерполу – 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 3:1).

У сјајном амбијенту, ношена подршком великог броја земљака, селекција Владимира Гојковића била је боља и у великом дербију и заслужено је поразила квалитетне Мађаре. Значајан детаљ десио се на четири минута пре краја друге четвртине, када је захваљујући поготку Николе Јановића, Црна Гора први пут повела на мечу и до краја дуела није испуштала предност.

Мађари јесу у последњој четвртини стигли на 5:5, али је Црна Гора најпре поготком Ивовића, а затим и голом са играчем више два минута пре краја, преломила меч у своју корист и обезбедила коначан тријумф. Црногорске ајкуле су се тако избориле за пласман у финале и окршај за злато са до сада непобедивом селекцијом Србије (субота, 17.45 часова).

Биће то сигурно велики ватерполо спектакл у Арени, окршај са старим знанцем за прво место у Европи, са селекцијом коју смо савладали на претходна два шампионата Старог континента.

Сви се сећамо финала Европског првенства 2012. године, када су наши Делфини добили Црногорце са 9:8, а били смо бољи од комшија и у полуфиналу континенталног шампионата 2014. када је у оној легендарној утакмици било 10:9 за Србију, а чак три гола за победу наш тим је постигао у последњој четвртини.

Дакле, у борби за златну медаљу у суботу се састају Србија и Црна Гора (17.45 часова), док за треће место играју Грчка и Мађарска од 16.15.

Коментари / 0

Оставите коментар