EP: Crna Gora preko Mađarske do finala sa Srbijom!

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu pobedom nad Mađarskom 8:5.

Ostali sportovi 21.01.2016 | 21:45
EP: Crna Gora preko Mađarske do finala sa Srbijom!

Crna Gora je iskoristila podršku svoje pubike u Areni i savladala Mađarsku u drugom polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu – 8:5 (2:2, 2:1, 1:1, 3:1).

U sjajnom ambijentu, nošena podrškom velikog broja zemljaka, selekcija Vladimira Gojkovića bila je bolja i u velikom derbiju i zasluženo je porazila kvalitetne Mađare. Značajan detalj desio se na četiri minuta pre kraja druge četvrtine, kada je zahvaljujući pogotku Nikole Janovića, Crna Gora prvi put povela na meču i do kraja duela nije ispuštala prednost.

Mađari jesu u poslednjoj četvrtini stigli na 5:5, ali je Crna Gora najpre pogotkom Ivovića, a zatim i golom sa igračem više dva minuta pre kraja, prelomila meč u svoju korist i obezbedila konačan trijumf. Crnogorske ajkule su se tako izborile za plasman u finale i okršaj za zlato sa do sada nepobedivom selekcijom Srbije (subota, 17.45 časova).

Biće to sigurno veliki vaterpolo spektakl u Areni, okršaj sa starim znancem za prvo mesto u Evropi, sa selekcijom koju smo savladali na prethodna dva šampionata Starog kontinenta.

Svi se sećamo finala Evropskog prvenstva 2012. godine, kada su naši Delfini dobili Crnogorce sa 9:8, a bili smo bolji od komšija i u polufinalu kontinentalnog šampionata 2014. kada je u onoj legendarnoj utakmici bilo 10:9 za Srbiju, a čak tri gola za pobedu naš tim je postigao u poslednjoj četvrtini.

Dakle, u borbi za zlatnu medalju u subotu se sastaju Srbija i Crna Gora (17.45 časova), dok za treće mesto igraju Grčka i Mađarska od 16.15.

Komentari / 0

Ostavite komentar