Овако Билбао "бројкама" плаши богаташе из Енглеске!

Фудбалер Атлетик Билбаоа Ињаки Вилијамс продужио је уговор са тим клубом до 2021. године, са занимљивом ставком у уговору.

Фудбал 23.01.2016 | 12:00
Овако Билбао "бројкама" плаши богаташе из Енглеске!

50 милиона евра!

То је цена коју ће богатији клубови од Атлетик Билбаоа морати да плате уколико желе да у своје редове доведу талентованог Ињакија Вилијамса, коју је у четвртак продужио уговор са овим баскијским клубом до 2021. године.

Занимљива откупна клаузула коју су представници Алтетик Билбао ставили у уговор, а износи пола Герета Бејла, једна је од легитимних тактика којом се овај клуб служи како би у старту одбио богате клубове који би да пазаре код њих.

Ињаки Вилијамс је један од најталентованијих шпанских фудбалера, па није изненађење што Билбао жели да га задржи што дуже, а упркос великој привржености њихових играча овом клубу, ништа се не препушта случају после "случаја Љоренте".

Најбољи нападач Билбаоа у то време одбио је да продужи уговор са овим клубом, а Билбао није желео да га прода, те је он буквално преседео годину дана на клупи, или на трибинама, док наредне године није потписао за Јувентус.

Висока откупна клаузула је такође омогућила да у клубу што дуже задрже оне најталентованије, али и јасно ставила до знања богатијим клубовима да им новац није пресудан, па је готово увек једина шанса да доведете њиховог играча - да платите суму из уговора.

Тако је било са Хавијем Мартинезом при преласку у Бајерн из Минхена, као и у случају Андере Ерере у Манчестер јунајтед, а врло брзо очекујемо да се то деси и са Ајмериком Лапортом, кога меркају многи клубови. Пре него што је Ливерпул реаговао и покушао да "украде" Ињакија, реаговао је Билбао и "заштитио своје интересе".

Вилијамс, рођен у Билбаоу, за Атлетик је у досадашњем делу сезоне постигао шест голова у 15 наступа.

Овај 21-годишњи шпански фудбалер је сениорску каријеру почео у Басконији, а од 2013. године је играч Атлетик Билбаа.

Коментари / 0

Оставите коментар