Ovako Bilbao "brojkama" plaši bogataše iz Engleske!

Fudbaler Atletik Bilbaoa Injaki Vilijams produžio je ugovor sa tim klubom do 2021. godine, sa zanimljivom stavkom u ugovoru.

Fudbal 23.01.2016 | 12:00
Ovako Bilbao "brojkama" plaši bogataše iz Engleske!

50 miliona evra!

To je cena koju će bogatiji klubovi od Atletik Bilbaoa morati da plate ukoliko žele da u svoje redove dovedu talentovanog Injakija Vilijamsa, koju je u četvrtak produžio ugovor sa ovim baskijskim klubom do 2021. godine.

Zanimljiva otkupna klauzula koju su predstavnici Altetik Bilbao stavili u ugovor, a iznosi pola Gereta Bejla, jedna je od legitimnih taktika kojom se ovaj klub služi kako bi u startu odbio bogate klubove koji bi da pazare kod njih.

Injaki Vilijams je jedan od najtalentovanijih španskih fudbalera, pa nije iznenađenje što Bilbao želi da ga zadrži što duže, a uprkos velikoj privrženosti njihovih igrača ovom klubu, ništa se ne prepušta slučaju posle "slučaja Ljorente".

Najbolji napadač Bilbaoa u to vreme odbio je da produži ugovor sa ovim klubom, a Bilbao nije želeo da ga proda, te je on bukvalno presedeo godinu dana na klupi, ili na tribinama, dok naredne godine nije potpisao za Juventus.

Visoka otkupna klauzula je takođe omogućila da u klubu što duže zadrže one najtalentovanije, ali i jasno stavila do znanja bogatijim klubovima da im novac nije presudan, pa je gotovo uvek jedina šansa da dovedete njihovog igrača - da platite sumu iz ugovora.

Tako je bilo sa Havijem Martinezom pri prelasku u Bajern iz Minhena, kao i u slučaju Andere Erere u Mančester junajted, a vrlo brzo očekujemo da se to desi i sa Ajmerikom Laportom, koga merkaju mnogi klubovi. Pre nego što je Liverpul reagovao i pokušao da "ukrade" Injakija, reagovao je Bilbao i "zaštitio svoje interese".

Vilijams, rođen u Bilbaou, za Atletik je u dosadašnjem delu sezone postigao šest golova u 15 nastupa.

Ovaj 21-godišnji španski fudbaler je seniorsku karijeru počeo u Baskoniji, a od 2013. godine je igrač Atletik Bilbaa.

Komentari / 0

Ostavite komentar